محورهای بحثی سیدیاسر جبرائیلی در نشست با رئیسجمهور منتخب :
🔸️در سال جاری حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم و این کسریها، باعث شده است که مسئله دولت از پیشرفت کشوربه اداره دولت تقلیل یابد راهکارهایی هم که بعضا برای تامین مالی دولت ارائه میشود، نظیر گران کردن ارز، گران کردن بنزین و حاملهای انرژی، فروش نفت و صرف درآمدهای آن برای امور جاری و مانند اینها، تحمیل هزینههای اداره دولت به مردم، یا هزینه از جیب مردم برای اداره دولت استدر صورتی که فلسفه وجودی دولت، ارتقای سطح رفاه مردم و پیشرفت کشور است.
🔸️در بیش از ۵۰درصد کشورهای جهان، بالغ بر ۸۰درصد بودجه از محل مالیات تامین میشودمتاسفانه این نرخ در کشور ما حدود ۳۰درصد است میانگین جهانی نرخ مالیات بر تولید ناخالص داخلی حدود ۲۶درصد است، اما در کشور ما این رقم حدود ۷درصد است
🔸واقعیت این است که طبقه ثروتمند در کشور ما مالیات نمیدهد و فشار مالیاتی روی تولیدکنندگان و حقوقبگیران است.
🔸️در سه ساله منتهی به پایان ۹۸، بالغ بر ۱۰ میلیون میلیارد تومان به حساب حدود ۴هزار نفر واریز شده است که هیچ کدام پرونده مالیاتی ندارند.
🔸️نظام مالیاتی کشور باید به صورت اساسی متحول شودلایحه PIT باید به سرانجام برسدCGT باید اجرا شوداگر میخواهیم از فعالیتهای غیرمولد جذابیتزدایی کنیم، راهش اصلاح نظام مالیاتی است.
🔸️با وضعیت موجود، این تحولات ممکن نیستسازمانهایی با اهمیت بسیار کمتر از سازمان امور مالیاتی، مستقیما زیرنظر رئیسجمهور هستنداین حوزه بهاندازهای اهمیت دارد که در برخی کشورها، ثبت اسناد و ثبت احوال زیرمجموعه دستگاه مالیاتی هستند؛ یعنی هم شرکتها و هم افراد در سازمان امور مالیاتی متولد میشوند.
🔸️اتفاقی که برای تحول در نظام مالیاتی رخ دهد، تبدیل شدن این تحول به دغدغه مرکزیت دولت است انتزاع سازمان امور مالیاتی از وزارت اقتصاد و ارتقاء آن به معاونت رئیسجمهور، ایجاد اشراف اطلاعات اقتصادی برای این سازمان، و اجرای مالیاتهای PIT، CGT، PST و FST به صورت هوشمند از اقدامات ضروری است.
#سیدیاسر_جبرائیلی
https://eitaa.com/qiam_ir/5128
🇮🇷
@Qiam_ir