چند سال پیش، صدا و سیما گزارشی از اقدامات یک بانوی فعال محیط زیست پخش کرد. گزارشی که برای نخستین بار تهیه و تولید خشکاله را ترویج می‌کرد. این فعال محیط زیست، در گوشه گوشه حیاط منزل شخصی، اقدام به خشک کردن زباله‌های تر نظیر پوست میوه ها سبزی‌ها صیفی‌ها و حتی پوست تخم مرغ کرده بود. اکنون این ایده جذاب تبدیل به یک پویش ملی شده است. از آنجا که کمبود نهاده‌های دامی و افزایش قیمت آن که موجب افزایش قیمت لبنیات و گوشت شده است و معیشت مردم را تحت‌الشعاع قرار داده و از سوی دیگر دامداران را با چالش‌هایی مواجه کرده است، این پویش می‌تواند تا حدی در رفع نیاز دامداران جهت تأمین نهادهای دامی کمک کند. از سوی دیگر تهیه خشکاله در حفظ محیط زیست موثر است که از ارکان مهم زندگی فردی و اجتماعی افراد به شمار می رود. تهیه خشکاله در نگاه اول شاید قدری وقت گیر و زمانبر باشد اما افرادی که به نتایج و فواید آن می‌اندیشند، با حوصله و دقت به این کار همت گماشته‌اند. این کار در هر شرایطی برای ما میسر است، در منزل، مهمانی، مسافرت و هر شرایطی که متصور شویم، با خشک کردن زباله‌های تر می‌توان به چند مزیت سودآور نزدیک شد. «تهیه خشکاله؛ تمرین زندگی بی‌زباله» 🍎 @khoshkaale 🍏