♦️همچنین ایشان فرمودند مهمترین کار حوزه، سیاستگذاری است که چشمانداز آینده حوزههای علمیه را با توجه به شتاب تحولات دنیا و پیشرفتهای علمی جهان تدوین کند. اما پرسش بنده این است که کدامیک در حوزه تدوین شده است؟ چه زمانی به شتاب تحولات دنیا توجه داشتهایم؟ فقط روی فقه و اصول تمرکز کردهاند اما مگر در یک کشور چقدر متخصص فقه میخواهیم؟ در علوم دینی نیز نقص داریم. در دانشگاه الازهر، اگر کسی بخواهد رئیس شود، باید تفسیر قرآن نوشته باشد، اما در کدامیک از جوامع علمی ما این روند حاکم است؟ هیچ شرطی ندارد و همه تمرکزها نیز روی فقه و اصول است. البته که اینها علوم کمی نیستند اما توجه زیاد باعث شده که اعتراضهای زیادی در جامعه ببینیم.
☘️کمکاریها در گسترش اسلام☘️
♦️این سؤال مهم وجود دارد که جایگاه ما در تألیفات، تولید فیلمها و برنامههای دنیا چقدر است؟ چقدر ترتیب اثر داشتهایم؟ بهقدری کمکار بودهایم که مستشرق مسیحی به نام ادوارد سعید میگوید این کمکاری، اثر خواست غرب است و بدون اینکه بخواهند به آن خواست عمل میکنند. میگوید نشانه سلطه غرب بر شرق این است که در آمریکا، سازمانها و تشکیلات متعددی در زمینه مطالعات اسلامی وجود دارد، اما در سراسر شرق، یک مؤسسه آمریکاشناسی وجود ندارد. یک مستشرق آلمانی میگوید که به محققان شرقی پیشنهاد میکنم یک نهضت غربشناسی ایجاد کنند و با متدهای علمی به بررسی تمدن غرب بپردازند.
♦️در سال ۱۹۷۹ دانشمندان اسلامی مصر، کنفرانس سه روزهای با عنوان «هجمه فرهنگی استشراق» برگزار کردند که مسئولیت طرحها به عهده محمد حمدی بود. وی کتاب نوشت و گفت که در این کنفرانس قرار بود موسوعه رد مستشرقان نوشته شود، پس کجا است؟ هنوز هم این را نداریم. در هند نیز تحت اشراف علامه ابوالحسن ندوی چنین کنفرانسی برگزار شد که ۳۵ مقاله به آن ارائه شد و ندوی میگوید از ایران حتی یک نفر هم حاضر نشد و از بین شیعه نیز یک نفر هم نیامد.
☘️نبود ریلگذاری صحیح در راستای وحدت☘️
♦️پرسش این است که حوزههای ما کجا هستند؟ همچنین دانشگاهها کجا هستند؟ برخی میگویند باید وزرا زیاد شوند و ما نیازمند وزارتخانههایی در این زمینهها هستیم، اما مشکل ما، وزیر و وزارتخانه نیست، مشکل عدم ریلگذاری است. آیا درست است اولین معجم قرآنی ما را یک آلمانی بنویسد؟ اولین معجم تفسیری ما را گلذیهر نوشته است. اولین معجم موضوعی آیات را یک فرانسوی نوشته است و اولین دایرهالمعارف قرآنی ما نیز در هلند نوشته شده است. همچنین ترجمههای قرآن توسط تمام مستشرقان نوشته شده است و خود ما ترجمه نکردهایم، بلکه ما فقط داریم مدرک ارائه میکنیم. 21 آبان 1399
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌹🌹🌹