#متن_مقاله
1. از این مکان ها دوری شود(مگر اضطرار):
1.1. مسجد، محل های عبادت و اماکن مقدس که نجس کردن آن ها حرام بوده و به عبادت لطمه وارد می کند.(گرچه زیر محجوم می بایست پلاستیک یا پارچه ای یک بار مصرف پهن شود، لکن بهتر است از حجامت در این مکان ها احتراز شود).
1.2. مکان غصبی یا متعلق به کسی که حتی احتمال نارضایتی از انجام حجامت در آن جا را داشته باشد.(سعی کنید همیـشـه از صاحب مکان اجازه بگیرید)
1.3. مکان هایی که در آنجا یا اطرافش گناه می شود، مثل قمار خانه ها، تالار های عروسی و... .
1.4. بر روی فرش های گران قیمت، موکت و زیر انداز هایی که جمع کردن و شستنش دشوار است.
1.5. مکان های خوف ناک، یا در معرض خطر که آرامش را از حجام و محجوم سلب می کند.
1.6. محل های بسیار پر رفت و آمد، مثل راهرو ها؛ یا بسیار متروک که مانع تمرکز و سبب امور دیگری می شود. حتی اضطراب این که هر لحظه ممکن است کسی داخل شود هم وجود نداشته باشد.
1.7. مکان های بدون سقف، بدون در و پنجره(به این صورت که یا سر تا سر آن دیوار بوده و تنها یک ورودی دارد، یا این که محل در و پنجره هست، لکن خود در و پنجره را ندارد).
1.8. مکان هایی که بودن و نشستن در آن مضر یا آزار دهنده است، مثل: خانه های نوساز(به خاطر هوای نامناسب برای تنفس)، زمین های ناهموار، بسیار شل یا سفت، بسیار مرطوب، بسیار خشک، بسیار گرم، بسیار سرد، بسیار در معرض وزش هوا، لغزنده و متحرک، نزدیک به مستراح، در معرض حیوانات و حشرات موذی، نزدیک به برق فشار قوی(همچون خانه های حریم دکل).
1.9. مکان هایی که خاطرات بدی از آن جا وجود دارد و آن خاطرات به وسیله طب های مکمل درمان نشده اند.
1.10. مکان های تنگی که رفت و آمد در آن دشوار است. ترجیحا به قدری باشد که حجام به راحتی بتواند تکان خور داشته باشد و محجوم بعد از حجامت بتواند شب را در آن جا مانده و بخوابد(نه این که واقعا بخواهد بماند، بلکه این قدر ظرفیت را داشته باشد. چیزی حدود یک اتاق یک خوابه)
2. پاک و سالم باشد: اگر چه در زخم حجامت، حدود 20 برابر یک زخم معمولی گلبول های سفید جمع می شوند و همین باعث جلوگیری از عفونت یا آلودگی زخم است، لکن جهت احتیاط بیشتر و حفظ سایر ابزار حجامت از آلودگی بهتر است از مکان و هوای آلوده دوری شود.
3. خلوت و آرام باشد: حدالامکان غیر از حجام و محجوم و احیاناً دستیار حجام، کسی در محل حجامت نباشد؛ مگر هنگامی که امکانِ خلوت با محجوم فراهم نباشد، مثلا کودکی که بسیار بی تابی می کند.
4. تهویه مناسب داشته باشد: همان طور که گفته شد، نبایستی وزش شدیدی وجود داشته باشد، لکن این به معنای راکد کردن هوا نیست.
5. بو مطبوع داشته باشد: بهتر است از عطر ها و بو های طبیعی و گرم استفاده شود.
6. نور کافی داشته باشد: ضرورت نور در فضای حجامت بی نیاز از توضیح است.
7. قبله مشخص باشد: بهتر است هنگام حجامت چهار زانو(اصطلاحاً به حالت تربیع یا مربّع) و رو به قبله نشسته شود. (چهار زانو نشستن به طور کلی نهی گردیده، ولی در هنگام حجامت توصیه شده است)
8. دسترسی به آب(اعم از آشامیدنی و غیر آشامیدنی): در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی، از یک بطری یا کلمن یا فلاسک استفاده شده و در صورت عدم دسترسی به آب غیر آشامیدنی، از یک پارچ آب و یک قابلمه یا تشت استفاده شود تا حجام در آسایش باشد.
9. دمایی مایل به گرم داشته باشد: مقیاس این که هوا گرم است یا نه، یک انسانِ بدون پیراهن است. پس دمای اتاق برای افرادی که لباس دارند، باید گرم تر به نظر برسد.
10. در کتب مزاج شناسی، برای مکان ها نیز مزاج هایی معین شده است، بهتر است حد الامکان مکانی انتخاب شود که مصلح و متعادل کننده مزاجِ شخص و فصل باشد. همچنین مخالف مزاجِ بیماری باشد. مثلا برای درمانِ بیماری های سرد، محل حجامت بیش از حد معمول(که گفته شد به طور معمول کمی مایل به گرم باید باشد) باید گرم شود.
#مکان_حجامت
#مکان_مناسب_برای_حجامت
#مقاله_شماره_4
❣️
@hejamat68 ❣️