🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
🔴 تدابیر روزه اولی ها
✍ توصیه ها: تعدیل طبع فرزند؛ در ابتدا و قبل از شروع ماه مبارک رمضان، به طبع فرزند و تلاش برای متعادل ساختن طبایع در او توجه داشته باشید. درمان یبوست؛ در صورت ابتلا به یبوست، با مصرف آب فاتر، آلو، انجیر ( دستور یبوست ) آن را رفع کنید. حتماً مصرف سحری را جدی بگیرند. اغلب بچهها برای خواب راحت تر ترجیح میدهند که شام را به جای وعده سحری در آخر شب میل کنند که موجب مشکلاتی مانند افت قند و فشارخون، ضعف سیستم ایمنی بدن در طی روز، به خصوص در ساعات قبل از افطار می شود. سحری را به موقع بخورند. سعی شود حداقل نیم ساعت بین خوردن سحری و اذان صبح فاصله باشد.
حتماً قبل و بعد از غذا مقداری نمک طبیعی دریا مصرف شود. در تهیه و تدارک غذا برای روزه اولی ها، گروه های غذایی مناسبی مانند نان، مغزها، میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات، پروتئین در نظر گرفته شود . در وعده سحری دو الی سه قاشق غذا خوری سویق یا چند عدد خرما با آب ( آب فاتر ) بنوشند. خرما به تعداد فرد به همراه مقداری آب ( مثلا نصف استکان ) برای هر عدد خرما. همچنین سویق را جداگانه و خرما را هم جداگانه مصرف کنند، زیرا قرار است بعد از خرما، آب مصرف شود و بنابر این بین مصرف سویق وخرما، حداقل نیم ساعت فاصله باشد. سویق عدس جهت کاهش تشنگی بسیار مفید است. افطار را با نوشیدن مایعات گرم مثل آب جوشیده ولرم ( آب فاتر )، شیر گرم، یا مواد قندی طبیعی شروع کنند. به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فاقد مواد مغذی هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مانند خرما، عسل، شکر سرخ، کشمش، مویز، انجیر استفاده کنند. اگر فرزندان تمایل زیادی به خوردن زولبیا و بامیه داشتند، خودتان با روغن و مواد طبیعی و سالم آن را درست کنید.
مصرف سبزیجاتی مثل ریحان، کاهو، خرفه، تره ... در بین غذا پس از افطار نمودن با آب جوش یا مایعات گرم و یا خرما می بایست از غذاهای سبک استفاده کرد، مثل: حلوا، فرنی، نان و کره و مربا یا عسل، نان با پنیر وگردو، شیر برنج، شله زرد، ارده شیره، آش ها استفاده از نوشیدنی هایی مانند شربت سکنجبین، شربت آبلیمو عسل، شربت گلاب، شربت خاکشیر و تخم شربتی بعد از افطار تا هنگام سحر سبزیجات و سالاد در وعده سحر؛ مصرف برخی میوه جات یا کمی سالاد قبل از سحر تحریککننده اشتها و موثر در کاهش تشنگی می باشد، به شرط اینکه شبها زودتر بخوابند و زودتر از موعد برای سحر بیدار شوند و با کمی فاصله از غذای اصلی، میوه یا سالاد بخورند. سالادی از ترکیب کاهو، زردک، سبزیجات، کدو، روغن زیتون به همراه سرکه طبیعی و سایر مواد غذایی سالم باشد. بخشی از مایعات مورد نیاز را از طریق میوه یا آب میوه های طبیعی تامین کنند.
خوب جویدن و آهسته خوردن غذا در افطار و سحر؛ خوب جویدن موجب می شود تا هم زودتر سیر شده و هم هضم و جذب غذا کامل تر انجام شود. مصرف میوه هایی هم چون آلو، زردآلو، سیب، به، گلابی، انجیر، مویز و انگور از سوپ ها و آش های لطیف با سبزی هایی هم چون برگ چغندر، جعفری، تره، شنبلیله،خرفه، کاسنی استفاده کنند.استراحت و خواب کافی داشته باشند. نهایتا قبل از نیمه شب شرعی بخوابند. والدین برای افزایش اشتهای فرزندان مخصوصاً در وعده سحر، غذاهای مورد علاقه آن ها را در اختیارشان بگذراند و البته به سالم و مقوی بودن غذا هم توجه داشته باشند.
استفاده از ترشیجات طبیعی مثل رب انار، سرکه طبیعی، آبلیموی تازه طبیعی و زیتون پرورده خواب قیلوله داشته باشند. از نان های سبوس دار به ویژه در وعده سحر استفاده کنند.
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
🍎🍎🍎