🔻شخصیت علمی و معنوی علامه مصباح در جامعۀ ما واقعاً غریب است
🔻اگر تخریبها نبود ایشان محبوبترین شخصیتِ حوزه در دانشگاهها میشد
➖یکی از شخصیتهایی که در جامعۀ ما از نظر علمی و حتی از نظر معنوی، غریب هست و قدر ایشان دانسته نشده، علامۀ مصباح یزدی است.
➖شهرت نام ایشان هم به دو دلیل است؛ یکی بهخاطر مؤسسۀ امامخمینی و شاگردانی که پرورش دادند و یکی بهدلیل تخریبهای کاملاً غیرمنصفانهای که علیه ایشان صورت گرفت.
➖برخی شاگردان علامۀ طباطبایی فقط انتقالدهنده بودند و چیزی به اندیشههای او نیفزودند ولی علامه مصباح اینگونه نبود.
➖ایشان در علوم و معارف اسلامی، نقائص بزرگی را برطرف کرد و بسیاری از موضوعات علمی را جلو برد.
➖ایشان از علماء پیشتاز در یادگیری زبان خارجی و قدرتمند در نقد تفکر غربی بودند و اینقدر منصفانه و هوشمندانه نقد میکردند که اگر این تخریبها نبود الآن محبوبترین شخصیت حوزه در دانشگاهها بودند.
➖مثلاً در نقد نظریهای مثل «عقدۀ ادیب» ایشان خیلی منصفانه توضیح میدهد که یک بخشی از آن (دربارۀ آسیبهای سرخوردگی یک میل) درست است و بخش دیگرش غلط است.
➖ما اگر بخواهیم نقد عالمانه را در حوزه، آموزش بدهیم، باید کار ایشان را الگو قرار بدهیم و کسی در این حجم، کار نکرده و این موضوع را در دانشگاه باب نکرده است.
➖شما ببینید ما اندیشمندان علوم انسانی، در خارج از حوزه، چند نفر داریم که اشراف به کلیۀ رشتههای علوم انسانی داشته باشند؟
➖ایشان خودش به چند زبان از جمله زبان فرانسه مسلط بود و از همان دوران جوانی به متنهای اصلی مراجعه میکرد، لذا نقدهای ایشان عالمانهتر از دیگرانی است که سراغ ترجمهها رفتند.
➖سالهاست به هر جوانی که بخواهد دین را بشناسد و هر طلبهای که بخواهد کار تبلیغی کند دورۀ «معارف قرآن» علامۀ مصباح را معرفی میکنم. این کتاب برای هر کسی که بخواهد اسلام را درست بشناسد و دینشناسی جامع پیدا کند ضروری است.
🔻 علیرضا پناهیان
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/6930
@Panahian_ir
@alfavayedolkoronaieh🌱