داستان چادر و رضاشاه 2
اما به جز صورت رفتار چرا به عمق و علت رفتار توجه نمیکنی؟
☂میگویند زمان محمدرضای پهلوی یک بازیگر مشهور آمریکایی به ایران سفر کرده بود و زنان و مردان زیادی در فرودگاه برای گرفتن امضا جمع شده بودند در این میان دختری ایرانی میرود جلوی آن آمریکایی و سینه اش را بیرون میاندازد و اشاره میکند که اینجا را امضا کن. این داستان را برای آیت الله گلپایگانی تعریف میکنند و ایشان های های گریه میکند. وقتی نگاه به این داستان میکنم احساسم این است که آنچه ریشه بی حجابی در دوران قبل انقلاب بود مساله خودباختگی و عدم اعتماد به هویت خودی بوده است. این دردی است که ریشه بی حجابی است. قبل از آنکه مقوله حیا و عفت مطرح باشد.
☀️حالا به نظر تو بعد انقلاب این بیماری روحی در ملت کمرنگتر شده یا بیشتر.
☂ زمانی در این کشور شل حجابی نماد همراهی با رضا شاه جهانی بود امروز این تصویر ویرایش شده. مرزشکنهایی که روسری سر چوب میکنند از کم حجابهای عادتی صفشان را جدا کرده اند. فکر میکنی کل این جماعت چند درصدند؟ تازه از همین جماعت نیز فکر میکنی چند درصد کاملا داستان برایشان روشن است و از سر حماقت چنین نمیکنند؟ این تمحیص و خالص سازی در بی حجابی باعث رشد نیست؟
☂ در دهه محرم یکی از رفقا پرسید خیلی ها در عزاداری امام حسین میآیند با شل حجابی و آرایشهای آنچنانی. گفتم اولا چرا حضورشان و همراهیشان با هیاتها را نمیبینی؟ ثانیا تو در این تهران در دهه محرم چند تا عروسی دیدی؟ چند تا ماشین با صدای موسیقی فلان دیده ای؟ چرا درست جامعه را نمیبینی.
☂شل حجابی را نه در بستر مبارزه با رضاشاه جهانی دیده ای نه همراه با روح آن و عقاید پشت سر آن تحلیل کرده ای؟ نه در کنار تغییر شرایط دیده ای و عادتهای مردم تحلیل کروه ای و نه حتی در مقایسه با محجبه ها و رشد کمی و کیفی آنها ملاحظه کرده ای.
☀️ همه حرف من این است که استدلال کسانی که رشد شل حجابی در جامعه را نماد ضعف حرکت انقلاب میدانند یک کبرا دارد و یک صغرا.
کبرا این است که رشد بی حجابی یعنی رشد بی دینی و این یعنی ضعف حرکت انقلابی مردم.
صغری این است که بی حجابی در جامعه زیاد شده.
به نظرم نگاه انتزاعی و ندیدن همه امور در کنار هم، یعنی نداشتن رویکرد منسجم و عینیت گرا باعث این تحلیل خطا شده.
نه بدحجابی به تنهایی برای فهم رشد بی دینی کافی است و نه اساسا این امر مشهور یعنی رشد بدحجابی در جامعه گزاره درستی است.
تمام
https://eitaa.com/ali_mahdiyan