✅ نکاتی که «پرهیز از آنها» در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی می‌تواند مؤثر باشد - ترشی‌جات، مانند آبلیمو ترش، لیمو عمانی، گوجه‌سبز، ترشک، لواشک و قرقروت (برای کسانی‌که سرسوزه معده دارند) - مصرف خوردنی‌های تند و تیز به همراه غذا، مانند فلفل، سس فلفل، سس مایونز و انواع سس و غذای هندی - خوردنی‌های نفاخ، مانند نوشابه‌های گازدار، دوغ گازدار و پوست حبوبات - لم دادن و خوابیدن بعد از غذا - خوردن غذاهای چرب مخصوصا در شب‌ها، مانند کیک خامه‌ای، جگر سیاه، کوکو سیب‌زمینی، موز و ته‌دیگ - غذاهای حجیم، مانند شُله و آش - نان را در غذاهای آبکی مخلوط کردن (تلیت کردن) - غذا را با آرامش و به‌خوبی نجویدن - خوردن چای، قهوه، نسکافه، کاکائو و شکلات به همراه غذا یا قبل از آن و یا بعد از آن - استرس (نگرانی مستمر) و اضطراب 📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین (ع)، بخش مقالات «مشکلات دستگاه گوارش» 🆔 @almiqat