🔰خواص کباب کردن (بریانی) بریانی‌هایی که با سرکه و آش ترش (مُرّی) و زیرۀ رومی (کراویا) درست می‌شوند، گرم و خشک و خشک کننده‌اند و با معده‌های کم توان و دارندگان رطوبت و بلغم سازگارند این خوراک، از آبگوشت ساده، زودگوارتر است؛ و آنچه تنها با آش ترش (مُرّی) و بدون سرکه درست شود، گرم‌تر و خشک‌تر است و نرم کنندۀ مزاج است آنچه با پیاز و هویج پخته شود، گرم و تر است و بر نیروی شهوت می‌افزاید. خلاصه، سرشت گوشت دگرگونی پذیر است و به سرشت ادویه و سبزیجات و دیگر چیزهایی که با آن پخته شود، می‌گراید. بهتر است که نیروی گوشت، جداگانه مشخّص و بررسی شود و با نیروی ادویه آمیخته گردد که در این صورت نیروی آن به نسبت این آمیزش و ترکیب خواهد بود. کامل الصّناعة الطّبّیّة، ج2،ص105 ✅(الـشفاء) مرکز تحقیقات طب وعلوم اسلامی eitaa.com/joinchat/1531445248C738e6059a9