🔰خواص کباب کردن (بریانی)
بریانیهایی که با سرکه و آش ترش (مُرّی) و زیرۀ رومی (کراویا) درست میشوند، گرم و خشک و خشک کنندهاند و با معدههای کم توان و دارندگان رطوبت و بلغم سازگارند
این خوراک، از آبگوشت ساده، زودگوارتر است؛ و آنچه تنها با آش ترش (مُرّی) و بدون سرکه درست شود، گرمتر و خشکتر است و نرم کنندۀ مزاج است
آنچه با پیاز و هویج پخته شود، گرم و تر است و بر نیروی شهوت میافزاید.
خلاصه، سرشت گوشت دگرگونی پذیر است و به سرشت ادویه و سبزیجات و دیگر چیزهایی که با آن پخته شود، میگراید.
بهتر است که نیروی گوشت، جداگانه مشخّص و بررسی شود و با نیروی ادویه آمیخته گردد که در این صورت نیروی آن به نسبت این آمیزش و ترکیب خواهد بود.
کامل الصّناعة الطّبّیّة، ج2،ص105
✅(الـشفاء) مرکز تحقیقات طب وعلوم اسلامی
eitaa.com/joinchat/1531445248C738e6059a9