د.
7- اسفناج
کمبود سطح ویتامینهای B در بدن میتواند هم باعث تضعیف خلقوخو شود و هم شدیدا اشتهای افراد را برای خوردن مواد غذایی مغذی کاهش دهد. سبزیهای برگسبز تیره مانند اسفناج و بروکلی، مقادیر قابلتوجهی از ویتامینهای گروه B و فولات را در خود جا دادهاند. از اینرو، مصرفشان در فصل تابستان بهشدت میتواند برای حفظ سلامت جسمانی و روانی افراد مفید باشد. توصیه میشود این سبزیها را بهصورت روزانه و در انواع سالاد یا سوپها استفاده کنید.
8- لبنیات
تحقیقات فراوانی نشان دادهاند افزایش دریافت کلسیم در بدن، رابطه مستقیمی با کاهش استرس و عصبانیت در فصل تابستان دارد. به همین دلیل متخصصان به تمام افراد توصیه میکنند در فصل تابستان حداقل 3 وعده از خوراکیهای سرشار از کلسیم مانند لبنیات، پنیر توفو، اسفناج، غلات صبحانه غنیشده با کلسیم یا آبمیوههای غنیشده با کلسیم استفاده کنند تا از این طریق بتوانند هم تحریکپذیری عصبی ناشی از گرما را در خودشان کاهش دهند و هم ریزمغذیهای مورد نیاز بدن در صورت کماشتهایی در فصل تابستان تامین کنند.
9- شکلات تلخ
اگر جزو آن گروه از افرادی هستید که در فصل تابستان و بهدلیل گرما بیش از اندازه دچار تنشهای عصبی مانند استرس، عصبانیت، خستگی و بیحوصلگی میشوید، به شما توصیه میکنیم حداقل روزی 25 تا 40 گرم شکلات تلخ مصرف کنید. مصرف منظم و روزانه شکلات تلخ از طریق کاهش سطح هورمونهای استرس در بدن باعث بهبود قابلتوجه شرایط خلقی در فصل تابستان میشود. بهتر است بدانید منظور از شکلات تلخ، شکلاتی است که حداقل 70 درصد آن از کاکائوی تلخ تشکیل شده باشد.
این عماریون