🔴 در برنامه بزرگداشت مرحوم
#روح_الله_نامداری، متفکر و اندیشمند انقلابی و مولف کتاب مهم
#جدال_دو_اسلام در شهرستان ایذه به چند نکته اشاره کردم:
1⃣ مرحوم نامداری در کشور، بیشتر از خوزستان و ایذه شناخته شدهتر است! کتاب جدال دو اسلام ایشان، مرجع و رفرنس خیلی از دورههای آموزشی در دانشگاهها، حوزهها و هیئات مذهبی است اما در خوزستان دستگاههای تبلیغی و فرهنگی همتی برای معرفی بیشتر وی به نسل جوان ندارند.
2⃣ حرف اصلی مرحوم روحالله در کتاب جدال دواسلام، بازخوانی دوگانه اصیلِ
#اسلام_ناب_محمدی و
#اسلام_آمریکایی است که امام روحالله خمینی در اواخر عمر به آن دامن زدند! برخی دوگانهها و دوقطبیها کاذب است؛ غلط است؛ باعث شکاف و اختلاف در جامعه میشود؛ اما دوگانه استکبار و استضعاف، دوگانه عدالت و تبعیض و فقر، مبارزه با فساد یا مماشات با فساد، اصیل است. این دوگانه اصیل است و اتفاقاً باید آن را سردست بگیریم که انسجام جامعه فقط حول این مبارزه محقق میشود.
3⃣ ما باید شاخصههای این دو قرائت از اسلام را برای مردم و جوانان بازخوانی کنیم. این دوگانه همان دوگانه اسلام علوی و اسلام اموی است.
4⃣ در دولت علوی، هدف تحقق قسط و عدالت است و حق انتخاب حاکم، حق تعیین سرنوشت، حق انتقاد، حق اعتراض و آزادی بیان به رسمیت شمرده میشود و صوری نیست اما در دولت اموی و اسلام آمریکایی، دین از سیاست جداست، متدینین نباید کاری به سیاست و جامعه و مشکلات مردم داشته باشند، مردم حق تعیین سرنوشت خود را ندارند، حق انتخاب، حق انتقاد و حق اعتراض ندارند و هدف دولت اموی هم تحقق عدل و قسط نیست بلکه تبعیض نهادی، ساختاری و قانونی رسمیت دارد!
5⃣ اسلام آمریکایی دو سر دارد: سکولاریسم و متحجرین! یکطرفش میگوید دین از سیاست جداست و طرف دیگرش میگوید حکومت فقط برای حفظ ظواهر است. لذا میبینید آمریکا نه با ترکیه سکولاریسم مشکلی دارد نه با عربستان وهابی و داعشی!
6⃣ باوجود شخصیت بینظیری چون روحالله نامداری، چرا باید خوزستان و شهر ایذه اینقدر محروم و مظلوم باشند. با وجود این بزرگوار و تاریخ باستانی ایذه که مردم این دیار، همیشه در تعیین و تغییر حکومتها در طول تاریخ موثر بوده و تمدن بزرگی داشتهاند، چرا علم مطالبهگری آرمانهای انقلاب و تحقق عدل و قسط، نباید در دست حزباللهیهای ایذه و جریان انقلابی باشد و دیگرانی با اهداف دیگر، میدانداری کنند