🔰حرف روز
📌پایههایی برای اندیشیدن به ایران
شرایط کشور پس از اینکه روند اعتراضها و اغتشاشات اخیر در مدار کاهشی قرار گرفته است، نیاز به وارسی جدی از منظرها و ابعاد مختلف آسیبشناختی دارد. در واقع، باید تلاش کرد به سؤالات، شبهات و تردیدات موجود در اذهان و افهام بخشهای مختلف مردمـ که عمدتا با کار دقیق علمی و مهندسی شده طرح شدهاندـ پرداخت و در صدد تمهید پاسخهای دقیق برآمد. این موضوع درباره ضرورت ارتباطگیری و تعامل با نوجوانان و جوانان و تشریح موقعیت «خود» و مدینه فاضلهای که امپراتوری رسانه از «غیر» به ویژه غرب برایشان ساخته، اهمیت فوقالعادهای دارد؛ چرا که این قشر در کانون جنگ شناختی و رسانهای دشمن قرار دارد.
از سؤالات مهمی که در میان دانشجویان و دانشآموزانـ اعم از زن و مردـ مطرح است، این است که چشمانداز روشنی را در پیشروی خود و کشور نمیبینند و از علتهای عمده شرایط اعتراضی را همین وضعیت اقتصادی و تورمی و بیثباتی انواع بازارها میدانند. در این باره فکر نمیکنم کسی وجود داشته باشد که متوجه این موضوع و مشکلات گفته شده نباشد اما چرا نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم؟ چون هنوز درباره برخی از مسائل مهم به اشتراک نظر نرسیدهایم؛ از جمله سؤالات پیشینی که قبل از پاسخ به این سؤال و نظیر آن لازم است پیرامونش همه با هم گفتوگو کنیم، این است که خاستگاه این مشکلات چیست یا کجاست؟ آیا جمهوری اسلامی میتواند مانند اکثر کشورهای دنیا در روندی عادی به بررسی علل معمول مشکلات خودش بپردازد، دنیا یا لااقل کشورهای قدرتمند نه تنها نگاه عادی به ما ندارند بلکه مسائل و موضوعاتی غیرعادی هم برای ما به وجود میآورند؟ همین مشکلات و حوادث اخیر آیا تماما ریشه داخلی داشته و دارد؟ آیا در این هشتاد روز درگیریها در ایران شعارها و اعتراضها و اغتشاشات رنگ مطالبات اقتصادی داشت یا چیزهای دیگری طرح شده و میشود؟
تا زمانی که افق فکری افراد و جریانهای سیاسی و حتی مردم عادی که دنبال درک علل واقعی مشکلات هستند، در این قبیل موضوعات و سؤالات به هم نزدیک نشوند بلکه در دو یا سه قطب مخالف هم باشند، انرژیها به جای حل موضوعات صرف دعواهای حیدری و نعمتی بیحاصل خواهد شد. البته منظور این نیست که همه عین هم فکر کنند نه، اما میشود حرف همه را شنید و تلاش کرد به هم نزدیک شد. چیزی که جامعه ما امروز به این همفکریها، گفتوگوها و رسیدن به پایههایی برای ایستادن روی آنها و اندیشیدن به آینده فرزندان ایران به شدت نیاز دارد.
✍️
#فتحالله_پریشان
https://eitaa.com/Tebyangonabad2