🔹دفاع ازجایگاه مرجعیت دردونگاه:
✍ قاسم روان بخش
🔻قسمت اول
هفته گذشته مدير مسوول کيهان جناب آقاي شريعتمداري طي ياداداشتي که انعکاس گسترده اي پيدا کرد از باب النصيحه لائمه المسلمين نکته اي را بسيار مودبانه با آيت الله سيستاني در ميان گذاشت. او با استفاده از داستان قرآني سخن خود را آغاز کرد و نوشت «در سوره مبارکه «نمل» به ماجرای هُدهُد و خبری که برای حضرت سلیمان(ع) آورده بود، اشاره شده است. در کلام خدا آمده است که وقتی سلیمان(ع) در میان پرندگانی که با او بودند، هدهد را ندید، برآشفت و گفت: «مَا لِیَ لَا أَرَى الْهُدْهُدَ أَمْ کَانَ مِنَ الْغَائِبِینَ- هدهد کجاست که نمیبینمش؟ آیا از غیبتکنندگان است»؟ اما انتظارش به درازا نکشید که هدهد از راه رسید و گفت: «أَحَطْتُ بِما لَمْ تُحِطْ بِهِ وَ جِئْتُکَ مِنْ سَبَاءٍ بِنَبَاءٍ یَقِین- از چیزى آگاهى یافتهام که تو از آن آگاه نشدهاى و براى تو از «سبا» گزارشى مهم و درست آوردهام». هدهد فقط یک پرنده بود و بدیهی است که جایگاه و منزلتش با سلیمان نبی علیهالسلام حتی قابل مقایسه هم نبود. اما، برای سلیمان از «سبا» خبری آورده بود که سلیمان را با آن همه شوکت به آن دسترسی نبود». نگارنده نیز به اقتضای نوع کارم، در جریان مسائلی قرار میگیرم و نکاتی را میبینم که بعید نیست از نگاه برخی از بزرگان پنهان مانده باشد. مسائلی از این نوع، نه افرادی نظیر نگارنده را به بزرگی میرساند و نه از بزرگی بزرگان میکاهد. و اما؛ روز ۲۳ شهریور ماه، حضرت آیتالله سیستانی یکی از مراجع عالیقدر و فرهیخته شیعیان، خانم «جینین هینیس پلاسخارت» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق را در دفتر خود به حضور پذیرفتند و مواضع ارزشمند خویش در امور عراق را که حاکی از نگاه عالمانه و گرهگشای معظمله درباره مسائل جاری عراق بود با ایشان در میان گذاشتند. تاکید بر شفافیت و سلامت انتخابات پارلمانی پیشروی، ضرورت مبارزه جدی با فساد، اجتناب از گزیدهگرایی و تبعیض، مجازات عادلانه مفسدان در هر جایگاهی که قرار دارند، اعمال حاکمیت دولت و پرهیز از ایجاد قلمروها و مناطقی تحت عناوین مختلف و خارج از قوانین جاری کشور، مجازات عوامل ترورهای اخیر و... حضرت آیتالله سیستانی (دام عزّه) در این دیدار از نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل خواستند که انتخابات پارلمانی عراق تحت نظارت نمایندگانی از سازمان ملل متحد انجام پذیرد! که با عرض پوزش باید به محضر ایشان عرضه داشت این درخواست اولاً؛ دون شأن و جایگاه برجسته و قابل احترام حضرت آیتالله سیستانی است. در واقع این سازمان ملل است که برای توجیه صلاحیت خود به تائید حضرت ایشان نیاز دارد و ثانیاً؛ با جایگاه و منزلت عراق به عنوان یک کشور مستقل که استقلال و آزادگی خود را با ایثارها، از خودگذشتگیها، خوندادنها و خوندل خوردنهای مردم شریف و مخصوصاً جوانان غیور آن سرزمین مقدس به دست آورده است، همخوانی ندارد. دعوت از سازمان ملل برای نظارت بر انتخابات یک کشور، اعلام ورشکستگی آن کشور، بدبینی به ملت و خوشبینی به بیگانگان است و بدیهی است که این دو مقوله از ساحتقدسی حضرت آیتالله سیستانی مرجع عالیقدر جهان تشیع به دور است.»
به دنبال انتشار اين مقاله کيهان، تهاجمي سنگين از سوي رسانه هاي مدعي اصلاحات بر ضد حاج حسين شريعتمداري و روزنامه کيهان آغاز شد، اين رسانه ها با درج تصوير حضرت آيت الله سيستاني در صفحه اول و با تيتر «دفاع از مرجعيت» بدون اشاره به متن مقاله، به گونه اي نوشتند که گويا ايشان بزرگ ترين توهين ها به مرجعيت شيعه روا داشته است و اکنون از حوزه تشيع نيز خارج شده است. ليکن مراجعه به متن مقاله که خود را به هدهد و حضرت آيت الله را به سليمان تشبيه کرده است گوياي نهايت تواضع و فروتني نويسنده و اعتقاد به بالاترين مقامات براي مرجعيت است.
به دنبال انتشار اين مقاله و سيل تهاجم رسانه ها به آقاي شريعتمداري، دفتر آيت الله سيستاني طي بيانيه اي اعلام کرد که منظور معظم له اين بوده است که " باید در مراحل مختلف برگزاری آن (انتخابات ) روند شفافیت مراعات شود و نظارت بر آن به صورت جدی و با همآهنگی بخش مربوطه در هیئت سازمان ملل متحد صورت پذیرد " مدير مسوول کيهان بلافاصله ضمن عذرخواهي از مقام منيع مرجعيت اظهار داشت «استناد اینجانب در یادداشت مورد اشاره به متن فارسی بیانیه ای بود که دفتر حضرت آیت الله سیستانی در باره ملاقات معظم له با خانم "جینین هینیس پلاسخارت” نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد منتشر کرده بود. برداشت نگارنده از بیانیه یاد شده آن بود که حضرت ایشان خواستار نظارت مستقیم سازمان ملل بر انتخابات آینده عراق شده اند.
👈ادامه دارد
✳️
#قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔
@ammar_enghlab