═┅═༅🌱🌳🌱༅═┅┅─ 🥘◁غذاهاي محلي استان هرمزگان 🍵(2⃣3⃣)نام غذا 🍳 مواد لازم 🌾گندم خرد شده °نيم كوب° يك پيمانه 🌾نخود، عدس و لوبيا: از هر كدام نصف پيمانه 🌾پياز متوسط: دو عدد 🌾 سير: پنج حبه 🌾 روغن زرد محلي: يك قاشق غذاخوري 🌾 نمك سالم، زردچوبه و ادويه زير خاكي: به مقدار لازم 🌾 آب سالم: به مقدار لازم 🍚 روش طبخ 🥣 گندم و حبوبات را با مقداري آب مي پزيم. 🥣 پياز و سير خرد شده را با روغن تفت داده و نمك، زردچوبه و ادويه را اضافه مي كنيم. 🥣 بعد از پخته شدن گندم و حبوبات، سير و پياز تفت داده شده را افزوده و با حرارت ملايم مي گذاريم تا كاملاً پخته و جا بيفتد. 👥نظر متخصصين تغذيه 📄 اين غذا به دليل داشتن لوبيا، منبع غني از فيبر محلول محسوب شده و براي كنترل قند افراد ديابتي توصيه مي گردد. 📄 فيتواستروژن موجود در لوبيا باعث كاهش عوارض يائسگي مي شود، البته بانواني كه سابقه خانوادگي سرطان پستان دارند بايد مراقب ميزان استروژن دريافتي خود باشند. 📄 وجود حبوبات و غلات مي تواند تأمين كننده پروتئين مورد نياز كودكان در حال رشد، نوجوانان در سنين بلوغ، بانوان باردار و شيرده و سالمندان باشد. ─═┅═𖣔7⃣𖣔═┅┅─