💢آیا در سخنان رهبری، تناقض وجود دارد؟ چگونه تکلیف خود را بشناسیم؟
🔹🔸علامه مصباح در دیدار با جمعی از مربیان ستاد امر به معروف و نهی از منکر :
♦️گاهی امر به معروف و نهی از منکر برای امور ساده، اگر خوف ضرر یا احتمال عدم تأثیر در آن باشد، انجام آن لازم نیست، اما جایی که اصل اسلام در خطر باشد، تا پای جان باید پیش رفت؛ لذا امام (ره) در اولین سخنرانی ها و بیانیه هایشان داشتند که این کار واجب است ولو بلغ ما بلغ.
♦️یکی از دغدغه های قشر مؤمن و انقلابی نیز به همین مسأله بر می گردد؛ مثلا از طرفی امر به معروف و نهی از منکر را حتی نسبت به مسئولین واجب می دانند و از سوی دیگر رهبری بر لزوم وحدت تأکید می کنند و لذا متحیر می شوند که بالاخره چه باید بکنند. در اینجا افراد نسبت به چنین بیاناتی چند دسته اند؛ اما هستند کسانی که با شنیدن این سخنان، شانه از زیر بار تکلیف خالی می کنند و این سخنان را بهانه رفع مسئولیت از خود قرار می دهند؛ بدتر از آن هم کسانی هستند که این سخنان را وسیله ای برای تضعیف رهبری قرار می دهند و می گویند سخنان رهبری با هم تضاد دارند.
♦️گاهی در شرایط خاصی، مفاسدی بر انجام برخی تکالیف، مترتب می شود یا زمینه سوء استفاده خاصی از آن فراهم می شود؛ در چنین شرایطی کسی که می خواهد تکلیفش را انجام دهد، باید بتواند مصداق اهم و مهم را بشناسد و مهم را فدای مصلحت اهم کند. لذا در زمانی که برنامه دشمنان اسلام و نظام اسلامی، ایجاد اختلاف بین همه گروه ها از شیعه و سنی گرفته تا قومیت ها و مردم و دولت است، دوراندیشی رهبری اقتضا می کند به گونه ای راهنمایی کند که اجازه ندهد دشمنان به هدف خودشان برسند؛ به عبارت بهتر تکلیف نهی از منکر از بین نرفته است، بلکه باید به گونه ای انجام شود که سوژه به دست دشمنان ندهد.
♦️در شرایط عادی انتقاد آزاد و بی باکانه اشکالی ندارد، اما در شرایطی که دشمن تمام سعی خود را برای اختلاف بین مردم و نظام گذاشته است، نباید این انتقادات به گونه ای مطرح شود که مصلحت اهم فدا شده و دشمن از آن خوشحال شود.
♦️همچنین گاهی رهبری از برخی مسائل یا افراد حمایت هایی انجام می دهد، در حالی که می دانیم از برخی از آن ها رضایت کامل ندارند، اما این ها مربوط به موارد خاصی است که رهبری می دانند اگر از آن حمایت نشود، مفاسدی به بار آورده می شود و لذا با دوراندیشی، جلوی مفاسد و ضررها را می گیرند؛
♦️اصلا یکی از فلسفه های مهم ولایت فقیه همین است که عموم مردم در این امور پیچیده از ایشان تبعیت کنند و رهبری هم در طول این 40 سال نشان داده است که بهترین فردی است که در حساس ترین شرایط، صائب ترین و عمیق ترین نظرها را ارائه کرده است.
♦️از آغاز نهضت اسلامی تا کنون چند اشتباه بیّن از رهبری سراغ داشته اید؟ ببینید این همه مسئولینی که از اول انقلاب سرکار آمده و چند سالی مسئولیت بر عهده داشتند، چقدر اشتباه کردند؛ اشتباهاتی که مسئولین بعد از آن ها هم نتوانستند آن را جبران کنند. البته سوء نیت هم نداشته اند، اما اشتباه کرده اند.
♦️بزرگترین کفران نعمت این است که قدر چنین رهبری با این تیزبینی و دوراندیشی را ندانیم و حتی خدای ناکرده نسبت به ایشان شک داشته اشیم یا گلایه مند باشیم. البته باید بدانیم خدای متعال هم کسی را که عمر و سرمایه و دارو ندارش را برای خدا کف دست گرفته است، رها نخواهد کرد.
♦️خدا که چنین نعمتی به ما داده است باید قدرش را بدانیم. لذا وقتی امری دارند باید آن را انجام دهیم؛ البته گاهی موضوع عوض می شود و ایشان هم سخن دیگری می گویند؛ این به معنای تضاد در سخنان ایشان نیست، بلکه موضوع و شرایط عوض شده و لذا حکم آن هم عوض می شود که گاهی ما آن را درک نمی کنیم.
♦️رمز موفقیت در همه کارها این است که انسان وظیفه اش را فقط برای رضای الهی انجام دهد؛ اگر این اخلاص باشد، کارهای کوچک هم اثرات بزرگی را خواهد داشت و اگر اخلاص نبود، حتی کارهای بزرگ، اثر چندانی نخواهند داشت.
🔻به
#خبرگزاری_مردمی_عَمّار بپیوندید
http://eitaa.com/joinchat/2044657664C50ccd48f34