📚
#یک_دقیقه_مطالعه
📖ضیافت ابرار (سیرۀ معصومین (ع) در ماه مبارک رمضان)
💠رابطۀ خود و مردم (بُعد اجتماعى)
🔹سفارش به تلاوت قرآن
اهلبیت عصمت و طهارت(ع)، علاوه بر آنکه خود موفق به تلاوت قرآن بودند، دیگران را به تلاوت آن سفارش مىکردند و نسبت به تلاوت برخی سورهها در بعضى شبها، عنایت خاصى از خود نشان میدادند. توجه خوانندگانِ عزیز را به روایتهایی جلب می کنیم که دو نکتۀ ذکرشده را دربر دارد:
👈وهب از امام صادق(ع) می پرسد: «شایسته است که چند روز از ماه رمضان را قرآن بخوانیم؟» حضرت میفرمایند: «در سه روز، به بالا.» نیز، به فرمودۀ امام باقر(ع) : «لِکُلّ شىءٍ ربیع و ربیعُ القرآنِ شهرُ رمضان.» (هر چیزى بهارى دارد و بهار قرآن، ماه رمضان است.)
از بین سورههاى قرآن، به تلاوت این سورهها سفارش کردهاند:
✨سورۀ عنکبوت و روم: تلاوت این دو سوره را در شب بیست و سوم ماه رمضان توصیه کردهاند. امام صادق(ع) فرمودند: «سوگند به خدا، کسى که سورۀ عنکبوت و روم را در شب بیست و سوم رمضان بخواند، از اهل بهشت است.» البته، این بیانگرِ اقتضاء این سوره است و کسب چنان نتیجه هایى، شروط دیگری نیز میطلبد.
✨سورۀ قدر، در وقت سحر و افطار: از امام زین العابدین(ع) روایت است: «کسى که سورۀ قدر را در هنگام افطار و سحر بخواند، مانند کسى است که در این فاصله، در راه خدا به خون خود غلتیده باشد.» همین مضمون را از حضرت امام صادق(ع) نیز روایت کردهاند.
همچنین، امام صادق فرمودهاند: «هر کسى که در هر شب ماه رمضان، هزار بار سورۀ قدر را بخواند، در شب بیست و سوم عجایبى را درک خواهد کرد.» در روایتى دیگر، آن حضرت، اثر خواندن سورۀ قدر را رسیدن انسان به سر حدّ نهایت یقین در امورِ اختصاصى اهل بیت(ع) دانستهاند که قرائت کننده به واسطۀ دیدنِ بعضى حقایق در عالم رؤیا، به آن می رسد.
✨ سورۀ دخان: شیخ صدوق روایت کرده است که مردى خدمت امام باقر(ع) رسید و پرسید که چگونه شب قدر را در هر سال بشناسم؟ حضرت فرمودند: «وقتی که ماه رمضان آمد، هر شب یکبار سورۀ دخان را بخوان؛ وقتی که شب بیست و سوم فرا رسید، به آنچه میخواهى، خواهى رسید.»
🔹ادامه دارد...
✅کانال حرم امام رضا(ع)
✅
eitaa.com/AmmarPress
☑️
Gap.im/AmmarPress
☑️
Sapp.ir/AmmarPress