خانواده موفق
(۳)
در خانواده قرانی التزام به تقوا و اجتناب از گناهانی مانند موسیقی و اواز خوانی حرام، شراب خواری، غیبت و تهمت و رذایل اخلاقی مانند تکبر و حسد، مورد توافق همه اعضا می باشد. البته ممکن است لغزش هایی صورت گیرد، ولی بنای افراد بر رعایت تقوا است.
حقوق افراد مورد توجه و اصل بر عدالت است. به روابط با خویشاوندان، بویژه والدین زن و شوهر، توجه می شود و تعامل و حمایت اجتماعی بین خویشاوندان ارزش به شمار می رود.
خانواده موفق از نظر اسلام از هر مشکل و اختلافی مصون نیست، ولی در اختلاف ها حریم ها شکسته نمی شود و افراد پس از فرو نشستن هیجانات، به دنبال حل مشکل و حتی اصلاح و جبران ضعف ها و رفتارهای نامناسب خود هستند. افزون بر این، باورهای دینی پایدار، عدالت محوری و مدارا سه مفهوم مرکزی خانواده مطلوب و موفق از دیدگاه اسلام است.
سیره خانوادگی ایمه(ع) نمونه کامل یک خانواده موفق و مطلوب اسلامی است. در این خانواده ها رابطه عاطفی بسیار عمیق است.
امامان معصوم(ع) برای همسران خود شخصیت و اعتبار قایل بودند. در امور اقتصادی، استقلال نظر انها را ارج می نهادند.
در امور معنوی ازان ها کمک می گرفتند. در برخورد با فرزندانشان محبت، احترام، بازی با انان، پذیرش انان، ازادی و در عین حال نظارت برانان، رعایت اعتدال بین انها، دوری از تنبیه و سرزنش و به طور کلی نرمی و مدارا با انان را اصل قرار می دادند.
و نیز باید گفت خانواده موفق خانواده ای است که در همه جوانب مثبت و موفقیت امیز، از رشدی متعادل و هماهنگ برخوردار باشد و از افراط و تفریط خودداری کند.
منبع : پایگاه سبک زندگی اسلامی
@amn_org