درپاسخ به اتهام حسین باستانی علیه امام خامنه ای
حسین باستانی، از تحلیلگران ضدانقلاب پس از تصویب FATF در مجلس نوشت: «رهبر جمهوری اسلامی ۳۰خرداد گفت ضرورتی ندارد ایران به کنوانسیونهایی چون کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم بپیوندد که از عمق اهداف آنها آگاه نیست یا میداند که مشکلاتی دارند. در نتیجه، بررسی این کنوانسیون در مجلس معلق شد. امروز، علی لاریجانی اعلام کرد دفتر رهبری گفته ایشان با بررسی لوایح مرتبط با FATF در مجلس (شامل همین کنوانسیون) مخالفت نیست. در نتیجه، لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم به تصویب رسید. فارغ از اینکه نتیجه نهایی در شورای نگهبان یا مجمع تشخیص چه بشود، از اینجا به بعدش را همه حفظند: اگر کار پیش رفت و حاصلش مثبت بود، می شود نتیجه "سیاست رهبر". اگر بیفایده از آب درآمد، میشود حاصل "بیتوجهی به هشدار رهبر"؛ یعنی همان سناریویی که در مورد برجام هم اجرا شد»
چون بعیدمیدانم باستانی هنوز مشی امام خامنه ای را نشناخته باشد، این ناحق گویی را ناشی از کینه نسبت به نظام و رهبری و اجرای خواسته کارفرمایان او میدانم والا همه میدانیم که نگاه رهبری همواره تأکید بر حل مشکلات با تکیه به ظرفیت و توان داخلی بوده است و از این نگاه که کلید حل مشکلات در خارج از مرزها است، صراحتاً نهی کرده اند، لیکن از آنجا که مشی ایشان احترام به نظر مردم و منتخبانشان و چارچوبهای قانونی و ایجاد فرصت رشد برای مردم است، به ندرت حکم حکومتی صادرمیکنند لیکن با تبیین و روشنگری، میکوشند امور از روشهای معمولی ولی به نحو صحیح انجام شوند؛ ایشان با آن که همواره چه در مذاکرات عمان و چه در مذاکرات اخیر، به عدم خوشبینی به آمریکا اشاره داشتند اما وقتی از ایشان مجوزی برای مذاکره خواسته میشد، مجوز را با تعیین خطوط، شروط و حدودی صادرمیکردند که این در مذاکرات عمان با محدود کردن مذاکرات به مدت کوتاه و محرمانگی و در مذاکرات هسته ای با تعیین خطوط قرمز و شروط نه گانه و اصرار به طی مسیرقانونی در مجلس انجام شد که البته رعایت نشدند که این، خاطیان را مستوجب مواخذه و محاکمه میکند.
اگر چه اظهارات رهبری عزیز درباره پذیرش کنوانسیونهای خارجی به عنوان دسپختهای مشکوک کاملا گویا بود و حامیان FATF هم در سخنان و نوشته هایشان نشان دادند که پیام آن را دریافت کرده اند اما برای خنثی کردن تحریفها، سایت معظم له، اقدام به انتشار طرحی نمود تا ارتباط آن سخنان و FATF برای کسی پوشیده نماند و امثال علی لاریجانی نتوانند دستور رهبری مبنی بر طی مراحل بررسی قانونی را آن طور که در برجام به عنوان رضایت ایشان تعبیرکردند، تأویل نمایند! این که متأسفانه بعضی مسئولان، نظرات حکیمانه و صریح رهبر معظم انقلاب را نمیشنوند قطعا به معنی دوپهلو بودن سخنان رهبری نیست، بلکه نشانه ای روشن است از نفاق برخی مسئولان که از سویی دم از ولایت مداری میزنند ولی صرفاً وقتی که نظر رهبری به حکم حکومتی تبدیل شود از آن تبعیت میکنند و تا آن موقع، نظرات خود را بر نظر رهبری مقدم میدارند و برای همراه کردن دیگران، از تحریف و تأویل سخنان ایشان هم ابایی ندارند!
نکته دیگر در رد سخنان حسین باستانی و امثالهم این که رهبر معظم انقلاب اگر چه اختیار صدور حکم حکومتی را دارند اما منطق و مصلحت حکم میکند در این خصوص هم منافع مردم و نظام، هم نقشه های دشمنان و هم میزان آسیب پذیری اذهان عمومی را لحاظ کنند و این طور نیست که اگر نظر ایشان درباره طرح، لایحه، توافق یا کنوانسیونی منفی بود، با دستور حکومتی آن را از چرخه های معمول قانونی خارج کنند، بلکه صرفا در شرایط اضطراری و با رعایت هزینه و فایده به صدور حکم حکومتی اقدام میکنند.
مورد دیگر این که همین حسین باستانی و غربگرایان داخلی که عدم صدور حکم حکومتی را به منزله موافقت تعبیر میکنند در صورت صدور هر حکمی، آن را نماد دیکتاتوری و بی توجهی به نظر منتخبان مردم و روالهای قانونی و در تضاد با منافع مردم جلوه میدهند! مثلا هرگونه مخالفت با برجام یا FATF را مخالفت با رفع تحریم، ایجاد رونق اقتصادی، حل مشکلات مردم و حتی حل مشکل آب خوردن مردم خواندند و حتی زمان لازم برای بررسی قانونی آن را نیز باعث ایراد زیان میلیاردی به کشور دانستند!
رهبر حکیم انقلاب عمدتاً میکوشند با در نظر گرفتن حربه های احتمالی دشمنان خارجی و منافقان داخلی و با شناخت نسبت به میزان آسیب پذیری اذهان عمومی از این حربه ها و با بررسی خسارتهای احتمالی به وحدت ملی و مهمتر از همه با ایجاد فرصت رشد و کسب تجارب ماندگار برای جامعه، به روشنگری، رعایت چارچوبهای قانونی و نهایتاً صدور حدود و شروطی بسنده نمایند که متأسفانه برخی از روی خیانت یا نفاق، به دروغ اینها را به منزله دوپهلو بودن مواضع رهبری یا رضایت رهبری معرفی میکنند تا ضمن تخریب وجهه رهبری، ایشان را در مسئولیت خرابکاریهای خود شریک نمایند.
سیاوش آقاجانی