✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٣/٠٩
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در دو روز گذشته از فضیلت «ردالشمس» و همچنین شجاعت بینظیر امیرالمؤمنین (ع) در جنگ خندق، سخن گفتیم و انشاالله در روزبرگ امروز نیز به یکی دیگر از برتریهای حضرت علی (ع) میپردازیم؛
✍️ خداوند در آیه ١۵۵ سوره آلعمران به نکوهش فرارکنندگان در جنگ اُحُد پرداخته و میفرماید:
«کسانی از شما که در روز برخورد مسلمان و کافران در جنگ احد، پشت کرده و فراری شدند! شیطان، آنها را به سبب نافرمانی و بدکرداریشان به لغزش افکند...»؛ و همچنین در آیه ١۶ سوره أنفال میفرماید:
«کسانی که در میدان جنگ و دفاع از اسلام، فرار می کنند، مورد خشم من هستند و یقیناً جهنمی میباشند!»
❓حال، سؤال اینجاست که چه کسانی مصداق این آیات و از فراریان در جنگها بودهاند؟
👈 «سیوطی» از مفسرین بزرگ اهلسنت در تفسیر الدرالمنثور، ج٢ ص٣۵۵ «ذیل آیه ١۵۵ سوره آل عمران» در جواب به این سؤال، نقل میکند:
«خليفه دوم گفت: وقتی در روز جنگ اُحد، از مشرکان شکست خوردیم، من فرار کردم تا این که از کوه بالا رفتم و همانا خود را دیدم که همانند...، از کوه بالا میدَوَم!!!»: «... قَالَ عُمَر: لما کَانَ یَوْم أحد هَزَمْنَا ففررت حَتَّى صعدت الْجَبَل فَلَقَد رَأَیْتنِی أنزو کأننی أروى... (أروى: ضَأْن الْجَبَل ضد الماعز)»
البته طبق منابع شیعه و سنی، خليفه دوم، در این فرار، تنها نبوده و بسیاری از صحابه بزرگ دیگر همچون خلیفه اول نیز، از میدان نبرد، گریخته و در کوهها فرار کردهاند!
✍️ اما در تمام این جنگها، مردِ میدان، امیرالمؤمنین (ع) بودند که همیشه در برابر دشمنان ایستاده و در جنگ اُحد، چنان از پیامبر اعظم خدا (ص) دفاع کردند که طبق روایات تاریخی، بیش از ٩٠ جراحت و زخم عمیق برداشته، ولی همچنان شجاعانه میجنگیدند تا جایی که حضرت جبرئیل(ع) نازل شد و ندای «لا فَتى اِلاّ عَلِىّ، لا سَیفَ اِلاّ ذُوالفَقار» سر داد! (تاریخ طبرى، ج۳، ص۱۶۹ و بحارالانوار،ج ۲۰،ص ۵۴)
👈 در «جنگ خیبر» نیز پس از اینکه خليفه اول و دوم، دست از پا درازتر، پشت به دشمن کرده و شکست خورده برگشتند، حضرت رسول (ص)، پرچم را به دست امیرالمؤمنین (ع) دادند و این بار نیز حیدرکرار، با کَندن درب قلعه خیبر، فاتح میدان و جنگ شدند! (یعقوبی، ج ۲، ص ۵۶؛ بکری، ج ۲، ص ۵۲۲)
👈 در «جنگ خندق» (احزاب) نیز در حالی که صحابه بزرگ خود را از برابر چشم رسولالله (ص)، مخفی میکردند، تنها علی ابن ابیطالب (ع) به دعوت پیامبر(ص) لبیک گفته و با عمرو بن عبدود، جانانه جنگیده و تمام کُفر را شکست دادند! (تاریخ طبری، ج۲، ص۵۷۴ـ۵۷۳ و الإرشاد مفید، ج۱، ص۱۰۹ـ۹۸)
💠
و حاشا و کلا که در هیچ جنگی، امیرالمؤمنین (ع)، پشت به دشمن کرده باشند لذا پیامبر لقب «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار»، (حملهکننده بیگریز) را به حضرت دادند و این لقب از فضیلتهای اختصاصی حضرت علی (ع) میباشد! (تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۵۶؛ الإرشاد، ج۱، ص۶۴؛ شرح الأخبار، ج۱، ص۱۴۸ و...)
👈 همچنین مورخین نوشتهاند که زره حضرت علی (ع)، اصلاً پشت نداشته و وقتی از مولای متقیان پرسیدند، چرا زره شما پشت ندارد؟!
حضرت فرمودند: چون من هرگز به دشمن پشت نکرده و از میدان نمیگریزم و (انشاالله) خداوند چنین روزی را نخواهد آورد! (ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه)
✍️ و سخن امروز را با حدیث نبوی به پایان میبریم که حضرت رسول (ص) فرمودند:
«سرلوحه پرونده هر مؤمن (در روز قیامت) دوستی و محبت علی بن ابیطالب (ع) است!»: «عُنوانُ صَحیفَةِ المُؤمِنِ حُبُّ عَلیِّ بنِ ابیطالب علیهالسلام» (کنزالعمال، ج ١١، ص ٦١٥)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG