🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ قاَتِلُوهُمْ حَتَّى لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَ يَكُونَ الدِّينُ كُلُّهُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْاْ فَإِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ بَصِيرٌ (انفال/۳۹)
🔹و با آنان (دشمنان) بجنگید تا فتنهاى (از كفر و شرک) بر جاى نمانَد و دین، یكسره براى خدا باشد، پس اگر (از كفر خود) دست كشیدند، همانا خداوند به آنچه انجام مىدهند، بیناست.
🔸این آیه، به دو هدف عمدهی جهاد اسلامی اشاره کرده است. جنگ و جهاد در اسلام، براى كشورگشایى نیست، بلكه با هدف گسترش مكتب اسلام و مقابله با فتنه است. در قرآن؛
➖فتنه بالاتر از قتل: «الفتنة اكبر من القتل» (بقره/۲۱۷)
➖بلكه شدیدتر از آن شمرده شده است: «الفتنة اشدّ من القتل» (بقره/۱۹۱)
🔸«فتنه»؛ در قرآن گاهی به معنای آزمایش، بلا و فشار میآید و در آیه فوق میتواند به معنای شرک و بتپرستی باشد (انفال/۲۵) و شامل هر گونه اِعمال فشار مىشود. شاید به این لحاظ كه از سوى مشركان انواع محدودیّتها و اِعمال فشارها بر فكر و روح حقّطلبان و جامعهى آنان انجام مىگیرد، یا از آن جهت كه شرک، موجب عذاب ابدى مىشود. همچنین تحمیل كفر بر مؤمنین و انسانهاى پاکفطرت نیز، فتنه است. (تفسیر نمونه)
🔸به فرمودهى امام صادق علیه السلام تحقّق قطعى و نهایى این آیه، در زمان حضرت مهدى علیه السلام است (تفسیر نورالثقلین). امام باقر علیه السلام فرمود: تأویل این آیه هنوز نیامده است، آنگاه كه زمان تأویل آیه برسد، فتنهگران كشته و شركى نخواهد بود (کافی، ج۸، ص۲۰۱). این آیه، با آزادى در پذیرش دین: «لا اكراه فى الدّین» (بقره/۲۵۶) منافات ندارد، چون باید فتنه و طاغوت را زدود، تا فضا براى انتخاب و اختیار انسان باز شود.
❇️ از پيامهای این آیه
▫️هدف از جهاد در اسلام، رفع فتنه و سلطهى كفّار و ایجاد فضاى سالم براى دعوت به حقّ است. «قاتلوهم حتّى لاتكون فتنة و...»
▫️تا زمانى كه كفّار مشغول فتنهگرىاند، فرمان مبارزه وجود دارد. «قاتلوهم حتّى لاتكون فتنة»
▫️جنگ جنگ تا رفع فتنه در عالم.
▫️دین اسلام را بر جهان حاکم کنید.
▫️دشمنان، در هر مقطع كه دست از جنگ بكشند، با آنان، برخوردى مناسب با همان مقطع مىشود. «فان انتهوا...»
✾•┈┈••📚☆✦❀✦☆📚••┈┈•✾
🆔اکنون شما هم به کانال
✨«
#آموزش_تجوید_و_حفظ_قرآن»
✨بپيونديد:
👉
@amozeshtajvidhefzquran👈