⭕️ بنزین خاکریز اول بود؛ سالهای خونینی در پیش روست
✍️ وحید اشتری
🔹در دولت دوم آقای هاشمی دلار ۱۸۱ تومانی با افزایش ۱۶۴ درصدی به ۴۷۸ تومان رسید. رشد ۲۲۰ درصدی دلار از هزارتومان به حدودا ۳۱۰۰ تومان در دوران آقای احمدینژاد هم مال دولت دوم بود.
🔹خود آقای روحانی تا پایان ۹۶ دلار را روی ۴ هزارتومان نگه داشت. رها کردن فنر دلار با رشد ۲۰۰ درصدی و ۱۲ هزارتومان شدن امروز مال دولت دوم است. دوبرابر شدن بنزین از ۵ تومان به ۱۰ تومان در سال ۷۴ هم مال دولت دوم آقای هاشمی بود که اتفاقا همان حول و هوش خیلی جاها مثل اسلامشهر و مشهد ریخت بهم.
🔹طرح تثبیت قیمتها در مجلس هفتم برای جلوگیری از اقدام آقای خاتمی جهت گران کردن حاملهای انرژی در دولت دوم بود. خود طرح گران کردن حاملهای انرژی و پرداخت وجه نقدی به مردم موسوم به هدفمندی یارانهها هم سال ۸۹ و در دولت دوم آقای احمدینژاد کلید خورد.
🔹(در دوره دوم) دولتها چون دیگر به رای مردم نیاز ندارند نسخههای صندوق بین المللی پول و سیاستهای تعدیل ساختاری و آزادسازیها را قدری راحتتر به اجرا میگذارند.
🔹این ماجرا البته در دولت آقای روحانی بعنوان غربگرا ترین و دست راستی ترین دولت تاریخ انقلاب شکل عجیبتری خواهد داشت. آقای روحانی برای تندتر کردن شیب، هم بهانه تحریم و کسری بودجه و عدم فروش نفت را دارد و هم بخاطر علاقه وافر به [...] مذاکره و لبخندبازی از دوگانهسازی "یا مذاکره بیشتر یا گرانی بیشتر" برای توجیه مردم و مسئولین بهره خواهد برد.
🔹فقط مشکل اینجاست که چون آقای روحانی توان اجرایی و کفایتهای حداقلی لازم مثل دولتهای قبلی را ندارد در هر آزادسازی احتمالا دویست سیصد تا کشته روی دست نظام خواهد گذاشت. از طرفی چون معیشت را به تنگنا رسانده، مقاومت مردم هم عجیب و غریب خواهد بود و سیاستهای نئولیبرال قدری وحشیانهتر اجرا خواهد شد. بنزین خاکریز اول بود. گندم و نان و گاز خانگی و آب و برق و سایر موارد در نوبتاند. سالهای خونینی در پیش روست./ وحید اشتری
@feghvaenghelab