🍃🌸🍃🌸🍃🌸
♻️
#تقویت_حافظه و مغز
✴️دانشمند بزرگ، ابن سینا در کتاب قانون می فرماید:
🔹در سست مغزی ( یا رعونت یا حمق هم گویند) که سردی و رطوبت به سر غالب شده است، فرد کند فهم است. رفتارهایی مثل رفتارهای کودکان از او سر می زند. خوابش زیاد و سنگینی در سر دارد.
✅برای درمان او ، باید از چیزهای که قلب را تفریح می دهند و شادی می آرند ( مثلا زعفران) ، از جمله مشک، معجون مثرودیطوس ( که دارای زعفران است) و …استفاده کرد.
🔹دکتر حسین خیر اندیش در کتاب طب یوسفی، معجون بلادری را برای کندفهمی و رعونت پیشنهاد می کنند. ( که برای موارد شدید این بیماری است).
🔸جالب است که بدانید معجون امام علی ( ع) که برای تشدد حافظه پیشنهاد شده است، دارای زعفران است.
یا در روایات بسیار به تقدس زعفران اشاره شده ، آنجا که می فرماید کوهی است در بهشت که از زعفران و مشک و عنبر است.
🔹بی دلیل نیست که زعفران را طلای سرخ می نامند.
ضمنا در تحقیقات جدید، زعفران برای جلوگیری از آلزایمر یا فراموشی بسیار موثر دانسته شده است.
⛔️در روزهایی که امتحان دارید اصلاً غذای با طبع سرد نخورید.
🔹بسیار پیش آمده که فرد مطالب علمی را به خوبی آموخته ولی در سرجلسه امتحان آنرا به یاد نمی آورد.
⛔️مصرف سردیجات مخصوصاٌ مواد سرد و تر در شب قبل از امتحان می تواند چنین مشکلاتی را به وجود بیاورد
✅تغذیه سالم برای دانشجویان و دانش آموزان در شبهای امتحان از نظر طب ایرانی :
🔹افرادی که سوءمزاج بلغمی یا سودایی دارند و گاها دموی مزاجها،بواسطه غلبه رطوبت و سردی مغز خود محکوم به کندی حافظه و فراموشی زودرس هستند .تغذیه در این خصوص میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.فی نفسه معتقدم که مهمترین غذا برای این افراد"آرامش روحی و روانی"است.بله آرامش !!!آرامش ،خود نوعی غذای روحی محسوب میشود.در نبود آرامش ،بهترین و لطیف ترین شکل غذا به سمی مهلک تبدیل خواهد شد.
🔸توصیه میشود،خانواده ها فضای آرام و بی دغدغه ای راجهت فرزندان خود فراهم آورند.از ایجاد استرسها؛نگرانیها،و محدودیتها خودداری کنند ،حمایت از فرزندان را جایگزین مقایسه آنها با افراد موفق کنند،اما از تعریف وتمجید بی حد و اساس نیز بپرهیزند.
🔹اما دربحث تغذیه بایستی این نکته مهم را متذکرشوم که دانشجویان و دانش آموزان از خوردن هرگونه ترشیجات و میوه های ترش مزه ،خودداری کنند . در شبهای امتحان بایستی از خوردن هرگونه غذای به رنگ سفیدی پرهیز شود چون اینگونه غذاهاطبع سردی دارند و موجب کندی حافظه و نیز فراموشی زودرس میشوند.
❌ازجمله غذاهای ممنوعه درشبهای امتحان میتوان :ماست ،دوغ،پنیر،کشک،خامه ،بستنی،قند،شکر،آب یخ،فالوده،برنج،ماهی،ماکارونی،فست فودها ،کنسروها ،نوشابه های صنعتی ،ترشیجات،را نام برد.
🔸خوردن 21عدد مویز صبح ناشتا-خوردن ارده+شیره انگور یا شیرخ خرما بعنوان شکلات صبحانه -آب پز شده گوشت بلدرچین و یاسوپ بلدرچین-خوراک حریره بادام-خوراک ترخینه غذای سنتی مقوی استان لرستان-مغز گردو+پنیر-مربای بالنگ ،مربای بهارنارنج،مربای میوه به ،بعنوان وعده غذایی صبحانه- آش شله قلمکار- جزء توصیه های غذایی دانشجویان و دانش آموزان در شبهای امتحان است.
🔹استشمام دود کندر+اسفند-استشمام عطر گل محمدی،عطر گل یاس رازقی،یاعطر گل نرگس بسیار به قوی شدن حافظه کمک میکند.مغز میوه هر گیاهی برای مغز انسان مفید است.توصیه میشود هر روز عصر 5عدد بادام درختی-هرشب همراه شام دو ق غذاخوری کنجد خام میل شود.عسل بهترین داروی غذایی و نیز بهترین غذای داروییست.که کمتر غذا یا دارویی است که هم خاصیت دارویی داشته باشد ودر عین حال خاصیت غذایی.
🔸یکماه قبل از شروع ایام امتحان در صورت لزوم توصیه میشود حجامت انجام شود.چون از نظر علمی این موضوع ثابت شده است که حجامت در افزایش و تقویت حافظه بسیار مفید واقع میشود.توصیه وتاکید میشود جهت تقویت حافظه صبح و شب دندانها را مسواک کنید.
✅پیامبر بزرگواراسلام(ص)فرمودند چند چیز بلغم مغز را میزداید و حافظه را قوی میکند :خواندن قرآن،حجامت،جویدن کندر،مسواک کردن با چوب اراک،خوردن عسل.
🔹تقویت مغز
🔸خوردن کدو
🔸خوردن مرکبات
🔸خوردن سداب
🔸خوردن باقلا
🔷تقویت و زیادی عقل
🔸بوییدن عطر و گل خوشبو
🔸حجامت
🔸سرکه
🔸برگ چغندر
🔸سداب
🔸کدو
🔸به
🔸سواک
🔸بقله الفاطمه(خرفه)
🔸کرفس
🔸هلیلجات ثلاثه(هلیله،بلبله،آمله)
🔸گوشت
🔸کندر
🔸آب
🔷تقویت عصب
🔸خوردن پیاز
🔸خوردن برگ چغندر
🔸روغن زیتون
🔸روغن بنفشه
🔷تقویت حافظه و ذهن
🔸حجامت کردن
🔸خوردن عسل
🔸خوردن کرفس
🔸روزه گرفتن
🔸خوردن کندر و جویدن
🔸خوردن سرکه
🔸خوردن انار با شحم آن
🔸خوردن گوشت گردن گوسفند
🔸خوردن حلوا
🔸 خوردن عدس
🔸خواندن آیت الکرسی
🔸خوردن به
🔸خوردن انجیر
#طب_سنتی. /
#طب_اسلامی /
#پزشکی_سلامت
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🌸
#حکیم_الحکما. ✨🌿
🍃✨
@angoshty 🍃✨