🗣♾🗣وقتی بر رسول خدا صلّی الله علیه و آله، سلام و صلوات می فرستید ...
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: کسی بعد از وفات رسول خدا صلّی الله علیه و آله بر او صلوات نمی فرستد، مگر آن که آن حضرت می داند و به آن فرد، پاسخ سلامش را می دهد. (بحار الأنوار، ج94، ص69 به نقل از ارشاد القلوب)
حضرت صادق علیه السلام: به مدینه بروید و از نزديك به رسول خدا سلام دهيد، هر چند كه صلوات، از دور هم به او مى رسد. (الکافی، ج4، ص552)
عامر بن عبدالله گفت: به حضرت صادق علیه السلام عرض کردم: به شتربانم، دو يا سه دينار بيشتر دادم تا مرا از مدينه گذر دهد. فرمود: خوب كردى. چه كار آسانى! كنار قبر پيامبر خدا برو و بر او، سلام ده و آگاه باش كه آن حضرت از نزديك، سلام تو را مى شنود، هرچند سلام تو، از دور هم به او مى رسد. (کامل الزیارات، ص12)
عمّار یاسر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله نقل کرد که فرمود: خداوند به فرشته ای از فرشتگان، آگاهیِ به اسماء همه خلائق و اسماء پدرانشان را عطا فرموده است. آن فرشته پس از وفات من، تا روز قیامت پیوسته کنار قبرم ایستاده است و کسی بر من صلوات نمی فرستد مگر آن که میگوید: ای محمّد! فلانی فرزند فلانی بر تو صلوات فرستاد. خداوند بر من ضمانت نموده است که به ازای هر صلوات آن بنده، ده صلوات بر او بفرستد. (جمال الأسبوع، ص243-244)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: خداوند برای قبر پیامبر صلّی الله علیه و آله، فرشته ای به نام ظِهلیل را موکِّل نموده که هرگاه یکی از شما به حضرت صلوات و سلام داشته باشد، به عرض حضرت می رساند و می گوید: «ای رسول خدا! فلانی به شما سلام و صلوات می فرستد. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله هم پاسخ سلام او را می گوید. (جمال الأسبوع، ص243)
حضرت باقر علیه السلام فرمود: فرشته اى از فرشتگان از خدا خواست كه هر چه را بندگان مى گويند بشنود. پس خداوند درخواست او را اجابت كرد و اين فرشته تا روز قيامت مى ايستد و هيچ مؤمنى نيست كه بگوید: «صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ» جز آنكه آن فرشته مى گويد: «و عَلَيكَ السَّلام». سپس فرشته مى گويد: اى رسول خدا! فلانى به تو سلام مى رساند، و رسول خدا صلّی الله علیه و آله مى فرمايد: «و عَلَيه السَّلام». (بحار الأنوار، ج100، ص181 به نقل از امالی طوسی)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»