❌شایعه:
در چند دوره اخیر، حاکمیت انتخابات ریاست جمهوری و شورا ها را با هم برگزار میکند
و اینجوری در انتخابات شورای های ۱۴۰۰ حدود ۲۹۸ هزار نفر ثبت نام میکنند و در اقدامی بی سابقه ببش از ۹۰درصد شان تأیید صلاحیت شدند
یعنی ۲۶۸هزار نفر و با توجه به رقابت های قومیتی شورا ها و روستا هر کاندیدا اگر فقط صد نفر از فک و فامیل را پای صندوق بکشاند
این عدد عجیب به دست میاد
بیست و شش میلیون رأی!
آیا ادغام انتخابات شورای شهر با ریاست جمهوی ترفند نظام برای افزایش
#مشارکت_حداکثری در انتخابات است؟
❓ آیا تایید صلاحیت 90 درصدی نامزدهای انتخابات شورای شهر و روستا، ترفند نظام برای بالابردن مشارکت در انتخابات 1400 است؟
✅پاسخ:
1️⃣ انتخابات شورای شهر و روستا و ریاست جمهوری اولین بار در سال 92 بر اساس قانون جدید اتفاق افتاد. با توجه به آمار انتخابات های پیش از این واقعه، میتوان فهمید که نظام به قصد افزایش مشارکت چنین کاری نکرده است:
📊 63% درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری: سال 84.
📊 % 55 درصد مشارکت در انتخابات مجلس: سال 86.
📊 %85 درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری: سال 88.
📊 % 63 درصد مشارکت در انتخابات مجلس: سال 90.
2️⃣ متوسط مشارکت در ادوار مختلف انتخابات ایران، حدود 60 درصد است و این رقم، رقم مطلوبی است و همانطور که میبینید مابین سالهای 85 تا 92 که تصمیم ادغام انتخابات شورا و ریاست جمهوری اخذ شد، درصد مشارکت نه تنها کاهشی نداشته بلکه افزایش نیز داشته است. بنابراین نمیتوان چنین انگیزهای را به نظام نسبت داد. بلکه از آنجا که در انتخابات ایران، بیش از یک میلیون نفر دست اندر کارند و هر انتخاباتی هزینه زیادی برای کشور دارد، ادغام انتخابات ها، تصمیمی عاقلانه است.
3️⃣ ضمن اینکه در همین سالیان، انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز با انتخابات مجلس شورای اسلامی ادغام شده است. در حالی که میشد انتخابات خبرگان را هم به انتخابات ریاست جمهوری ضمیمه کرد تا به مشارکت صد درصدی برسیم.
4️⃣ تایید صلاحیتهای این دوره، بیش از دوره های قبل نیست.
📊 در سال 92 حدود 259 هزار نفر داوطلب شورای شهر و روستا بودند.
📊 در سال 96 هم 289 هزار نفر داوطلب شدهاند.
بنابراین تعداد داوطلبان این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا (290 هزار نفر ثبت نامی و 268 هزار نفر تایید صلاحیت شده) تفاوت قابل توجهی با دورههای قبل ندارد و بیشتر از آن دوره ها نبوده بلکه میتوان گفت همگی در یک سطح هستند.
5️⃣ همواره در دورههای گذشته، میزان مشارکت در انتخابات شوراها، کمتر از مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری بوده است. به آمارها توجه کنید:
📊 سال 85: %64 درصد مشارکت در انتخابات شورا.
📊 سال 92: %62 درصد مشارکت در انتخابات شورا. 72 درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری.
📊 سال 96: %69 درصد مشارکت در انتخابات شورا. 73 درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری.
6️⃣ بر اساس این آمار و آمارهای ادوار گذشته مشخص است که انتخابات شورا، از آنجا که درصد مشارکت پایینتری را به خود اختصاص داده، کمترین تأثیر را بر میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری داشته است.
7️⃣ ضمن اینکه به خاطر مجزّا بودن تعرفههای اخذ رأی، اگر کسی نمیخواهد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، میتواند تعرفه ریاست جمهوری را نگیرد. بنابراین افراد مجبور نیستند برای رأی دادن به اعضای شورای شهر، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.
8️⃣ آمار رسمی انتخابات های برگزار شده در جمهوری اسلامی را از اینجا می توانید دانلود کنید.
رسانه باشید و نشردهید📢
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در
#فضای_مجازی 👇
🆔➠
@Anti_Shayeat ◆