﷽
⛔️شبهه:
خطرناکترین انسانها
از قاتل انور سادات پرسیدند:
چرا رئیس جمهور را کشتی؟
گفت:
چون سکولار بود!
پرسیدند سکولار یعنی چه ؟
گفت نمیدانم.
قاضی از قاتل " نجیب محفوظ " نویسنده مشهور مصری پرسید
چرا محفوظ را کشتی؟
جوابداد
چون کتابهائی برای کودکان می نوشت که آنها را منحرف می کرد.
قاضی پرسید :
کتابهایش را خواندی ؟
گفت : نه !
قاضی از قاتل " فرج فوده "
متفکر برجسته ی مصری پرسید :
چرا فرج را کشتی؟
گفت چون کافر بود .
قاضی پرسید :
از کجا فهمیدی کافر است؟
گفت از کتابهایش !
قاضی پرسید:
کدام کتابش را خواندی؟
جواب داد:
من اصلا سواد ندارم.
خطرناکترین انسانها
کسانی هستند که فهم کم واعتقاد زیاد دارند وکور کورانه اطاعت میکنند
❇️پاسخ:
متن زیرکانه و البته پر از دروغ هست. و نویسنده از ضعف حافظه تاریخی عموم مردم استفاده کرده و قتل افراد بخاطر ارتدادشان را با قتل سیاسی ممزوج نموده. بهتر بود نویسنده متن دلایل واقعی این ترورها را می نوشت تا خوانندگان خود به نتیجه برسند که البته در آن صورت شبهه ای بوجود نمی آمد
1️⃣ترور انور سادات به خاطر عقاید سکولارش نبود(که اگر این دلیل ترور او بود، رئیس جمهور قبل از او جمال عبدالناصر نیز میبایست دچار همین سرنوشت می شد)
بلکه به خاطر پیمان بستن با اسرائیل و خیانت به آرمان عربی فلسطینی،، توسط خالد اسلامبولی ترور شد و خالد تا زمان اعدامش هم به این کارش افتخار کرد.
سادات اولین حاکم یک کشور عرب بود که پیمان سازش را با دولت اسرائیل امضاء نمود و این کشور را بی چون و چرا به رسمیت شناخت؛ که به دلیل همین تلاش وی برای برقراری سازش موفق به دریافت جایزه صلح نوبل توسط بنیاد نوبل در سال ۱۹۷۸ گردید.
هرچند این پیمان در افکار عمومی غرب و اسراییل یک موفقیت جدی برای اسراییل محسوب میشد و انور سادات به عنوان فردی صلح طلب معرفی میشد اما افکار عمومی اغلب اعراب مسلمان مخالف این قرارداد بود.
سپس اقدام به سرکوب و دستگیری گروههای مختلف سیاسی در جهت آرام کردن و کنترل کامل اوضاع مصر نمود که موج دستگیریها در خارج از مصر با محکومیتهای بینالمللی مواجه شد.
در شرایط آن روز مصر، سیاستهای انورسادات و دوستی با اسرائیل خشم بسیاری از نیروهای اسلامی را برانگیخته بود؛ خالد نیز متأثر از این جریانهای مخالف اسلامی قرار داشت. فعالیتهای سیاسی و ارتباط او با اعضای جریانهای اسلامی در مسجد «انصار المحمدیه» پای او را به اداره اطلاعات نظامی برای بازجویی گشود و سبب درج قید «خطرناک» در پرونده بازجویی او شد. پس از مدتی با جنبش اسلامی «الجهاد» که مخفیانه فعالیت میکرد، آشنا شد.
وبعد از خیانت انور سادات تصمیم به کشتن او گرفت. او هنگام ورود به دادگاه فریاد میکشید «من قاتل فرعون مصر هستم»
2️⃣واقعیت آن است که نجیب محفوظ حتی در کشورهای عربی هم به عنوان یکی از نانجیب ترین نویسندگان عصر حاضر شناخته می شود.
او حتی از نگاه علمای اهل سنت هم مورد غضب قرار داشته است.دایره مخالفت با نوشته های او تا آنجا بود که رئیس جمهور مصر جمال عبدالناصر شخصا دستور توقف انتشار یکی از رمان های وی را داد.
کتاب «بچههای محله ما» (۱۹۵۹) یکی از آثار او است که بهخاطر کفرگویی او از خدا که مخالف عقاید ادیان ابراهیمی،یهودیت، مسیحیت و اسلام بود در مصر سالها ممنوع بود. مطالب این رمان علاوه بر باطل بودن کلیت در درون خود حاوی وهن های بسیاری به ذات جلاله ی خداوند و همچنین پیامبران الهی بوده.
اما این تنها حرکت ضد اسلامی نجیب محفوظ نبود بلکه وی زمانی مشهور تر و مورد توجه محافل جهانی قرار گرفت که مخالف علنی خود را علیه حکم تاریخی امام خمینی که مبتنی بر ارتداد و قتل سلمان رشدی ملعون بوده اعلام کرد و جنجال های زیادی را به پا نمود.
عمر عبدالرحمن روحانی نابینای مصری در گفتگو با یک روزنامهنگار گفت که اگر نجیب محفوظ برای نوشتن این داستان مجازات میشد، سلمان رشدی به خود اجازه انتشار چنین کتابی را نمیداد.
هرچند عبدالرحمن تأکید میکرد که آنچه او گفته فتوا نیست؛ اما اسلامگرایان تندرو آن را فتوا انگاشته و تصمیم به کشتن این نویسنده ۸۲ ساله داشتند و او را از ناحیهٔ گردن، بیرون از خانهاش در قاهره، با چاقو مجروح کردند
محفوظ اگرچه جایزه نوبل ادبیات را به خود اختصاص داده است اما در تاریخ جوایز نوبل این مورد یکی از سیاسی ترین آنها شناخته می شود.
3️⃣فرج فوده نويسنده و فعال سیاسی وحقوق بشر مصرى، در سال 1992 مورد هدف گلوله اعضاى جماعت اسلامى قرار گرفت و كشته شد.
او قبل از ترور، بخاطر نوشتن متونی که به تمسخر پیامبر اسلام میپرداخت از سوی مشایخ الازهر حکم ارتدادش صادر شده بود. فوده که دكتراى فلسفۀ اقتصاد داشت پایهگذار «انجمن روشنگرى مصر» بود که خواهان جدايى دين از سياست بود