قسمت 3⃣ از توصیه‌های دیگر طب اسلامی در غذاخوردن، نگاه‌کردن و دقت در غذاست: فلینظر الانسان الیٰ طعامه. 2 «به طعامت به دیدۀ خرد بنگر». قبل از خوردن هر چیز باید اول به آن خوب نگاه و دقت کنید. نگاه کردن سبب تحریک اشتها می‌شود و همۀ ارگان‌های مربوطه را آماده برای هضم و جذب و ترشح مواد و آنزیم‌های لازم می‌کند. چشم‌ها پس از رؤیت غذا، حس را به مغز می‌برند و مغز از طریق عصب واگ سیستم گوارش را تحریک می‌کند. نگاه‌کردن به غذا علاوه بر تحریک اشتها و آماده‌کردن گوارش، فواید دیگری هم دارد: کیفیت غذا چگونه است؟ غذا از چه موادی ترکیب شده و برای تهیۀ آن چه نیروهای انسانی و طبیعی دست‌اندرکار بوده‌اند و خلقت چه هنری صرف تولید آن‌ها کرده است؟ این تأمل سبب پی‌بردن آدمی به عظمت خلقت و خالق میشود و آدمی را سپاسگزار می‌کند. همین امر سبب آرامش روحی و روانی بوده که لازمۀ یک تغذیۀ خوب است. این غذا از چه پولی تهیه شده است؟ آیا حلال است یا حرام؟ آیا سهمی از دیگران در این سفرۀ غذا نیست؟ نکند با خشک‌کردن سفرۀ دیگران، سفرۀ ما رنگین و چرب شده است! این تفکر سبب می‌شود در هر وعدۀ غذایی، انسان خود را مرور کند و راه اعتدال و حلال را برای کسب معاش خود در پیش گیرد. ☘️ 🌱 ♻️ @ByDoctor