مواد غذایی مختلف را چقدر در یخچال و فریزر نگهداریم؟
تقریبا در تمام کشورهای جهان شیوع کرونا باعث ایجاد محدودیتهای شدید در رفت و آمد به خارج از خانه شده و به همین دلیل چارهای نیست جز اینکه کمتر به خرید برویم و در هر بار خرید، مواد غذایی بیشتری بخریم.
اما پس از خرید مواد غذایی، بحث چگونگی ذخیره سازی آنها مطرح میشود :
_انواع سوسیس و کالباس
قرار دادن این دست از محصولات فرآوری شده، در صورت پخته بودن تا یک هفته در یخچال بیخطر است. اما سوسیسهای خام را حداکثر باید ظرف دو روز مصرف کرد.
هر دو نوع این محصولات را میتوان برای مدت یک ماه در فریزر نگه داشت برای برخی از سوسیسها این کار را میتوان حتی برای دو ماه ادامه داد.
_گوشت پرندگان
گوشت خام پرندگان را تنها میشود برای یک یا دو روز در یخچال نگه داشت؛ آنهم در دمای ۵ درجه سانتیگراد و یا سردتر از آن.
اما امکان نگهداری آنها در فریزر تا یک سال آنهم در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد یا سردتر هم وجود دارد.
گوشت پخته شدۀ پرندگان را میتوان برای کمی بیشتر از دو روز نیز در یخچال نگه داشت.
اما برای مدتی طولانیتر، باید حتما آنها را در فریزر منجمد کرد.
دوره انجماد این گوشتها در فریزر نیز نباید بیش از ۶ ماه طول بکشد.
_گوشتهای قرمز
این گوشتها را میتوان تا ۵ روز در یخچال و تا یک سال در فریزر نگهداری کرد.
گوشتهای پخته شده را نیز میتوان تا سه یا چهار روز در یخچال و حداکثر تا ۶ ماه در فریزر نگه داشت.
_نگهداری تخم مرغ
تخم مرغهای خام را میتوان حتی برای مدت یکماه در یخچال نگهداری کرد.
اما اگر آنها پخته شدهاند نباید آنها را بیش از یک هفته در یخچال نگه داشت.
اگر میخواهید تخم مرغها را در فریزر قرار دهید، باید آنها را شکسته و زرده و سفیده را با یکدیگر مخلوط کنید و سپس این مخلوط را در ظرفی بریزید که هوا به داخل آن راه نیابد. در این صورت مخلوط زرده و سفیده تا یکسال در فریزر قابل نگهداری است.
_سالادهایی با محتوای گوشت
اگر در سالادی که تهیه کردهاید گوشت مرغ، تن، تخم مرغ یا کالباس وجود دارد، این سالادها را باید در یخچال گذاشت و حداکثر باید طرف ۳ روز مصرف کرد.
_بعضی از غذاهایی که هرگز نباید در فریزر نگهداری شوند حتی در دوران قرنطینههای طولانی مدت عبارتند از:
_شیر و پنیر: یخ زدگی باعث جدا شدن مواد تشکیل دهنده شیر و پنیرها از یکدیگر میشود.
_سیب زمینی: از آنجا که این ماده غذایی آب زیادی دارد، یخ زدگی باعث میشود که سیب زمینی بسیار شل شود.
_ غذاهای سرخ شده: یخزدگی باعث میشود که تُردی این غذاها از بین برود.
_سبزیجات و میوههای خام: هر سبزی یا میوهای که آب زیادی داشته باشد مانند کرفس، خیار، هندوانه و سبزهای سالادی در صورت منجمد شدن دوام نخواهند آورد. زیرا ملکولهای آب درون آنها به کریستالهای یخی تبدیل میشود و زمانی که برای مصرف از حال انجماد خارج شوند، شما با ظرفی از غذاهای له شده و غیرقابل مصرف روبر و خواهید شد.
🌱
♻️
@ByDoctor