⁉️
چرا اقتصاد دانشبنیان؟!
📝 علی کارگر
🔰 بهصورت اجمالی میتوان مهمترین دلایل و
فلسفه وجودی شرکتهای دانشبنیان را بهصورت زیر برشمرد:
✅
جایگاه اقتصاد دانشبنیان در استقلال کشورها: ازآنجاکه اقتصاد دانشبنیان بخش عمده اقتصاد جهانی در آیندهای نهچندان دور خواهد بود، کشورهایی میتوانند استقلال خود را حفظ کنند که در این عرصه بتوانند سهم قابل قبولی در تکنولوژی و فناوری در سطح جهان داشته باشند.
✅
بنبست شکنی و امیدآفرینی دانشبنیانها: اقتصاد دانشبنیان، بنبستهای به وجود آمده در حوزه اقتصاد را از بین میبرد و لذا یکی از پایههای اقتصاد مقاومتی نیز همین اقتصاد دانشبنیان است.
✅
ارزشافزوده بالای محصولات دانشبنیان: یکی از ویژگیها و پتانسیلهای تولیدات دانشبنیان، ارزشافزوده بالای این محصولات است چنانچه بازدهی شرکتهای دانشبنیان در برخی موارد به بیش از هزار درصد نیز میرسد!
✅
استفاده بهینه از منابع موجود و ارتقاء بهرهوری: در اقتصاد دانشبنیان، دانش و فناوری خود ثروت است؛ اما این ثروت در بهرهبرداری بهینه از منابع نمایان میشود. در حقیقت اقتصاد دانشبنیان با بهرهوری بیشتر عوامل تولید و رفتار بهینه اقتصادی از نظر تخصیص منابع کار میکند و درنتیجه دارای نرخ رشد اقتصادی بالاتری خواهد بود؛ بنابراین علاوه بر اینکه بازدهی بسیار بالایی دارد، بیشترین بهره را از منابع موجود میبرد و نقش به سزایی در حفظ منابع کشور دارد.
✅
تأثیر مثبت بر کنترل تورم:بر اساس پژوهشی که در داخل کشور انجام شده و آثار اقتصاد دانشبنیان بر تورم طی سالهای 1375 تا 1390 را بررسی شده است، مشاهده میشود که بین تمامی شاخصهاي اقتصاد دانشبنیان و تورم رابطه بلندمدت برقرار است. دلیل این امر میتواند افزایش آگاهی افراد تحصیلکرده نسبت به انتظارات تورمی و درخواست افزایش سطح دستمزدها متناسب با نرخ تورم و در نتیجه آن افزایش در هزینه تولید و افزایش تورم باشد.
#ثامن
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
https://eitaa.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi