💢 آشنایی با
#فمینیسم/ بخش دوم
🔰 زمينههاي شکلگيری فمينيسم
1️⃣ ظلم برخی از مردان نسبت به زنان
🔸 با وجود آنکه زنان، نيمی از جامعه بشری را تشکيل میدهند اما در بسياری از جوامع، بسياری از زنان، پيوسته در معرض ستم بسياری از مردان قرار داشتهاند. اوج اين ظلم و ستم را در همه دوران تاريخِ غرب میتوان مشاهده کرد، حتی همين امروز که غربيان خود را داعيهدار فمينيسم و آزادی و حقوق زن میدانند، به جرأت میتوان گفت زن در غرب از بدبختترين موجودات است.
2️⃣ ناديده گرفتن حقوق زنان
🔸 زن به حکم اینکه انسان است، دارای حقوقی است. اين حقوق به خصوص در اديان آسمانی که گرفتار تحريف نشدهاند، به خوبی نمايان است. در شريعت اسلام حقوق بسياری برای زن تشريع شده است اما در جوامع مدعی دينداری، حتی در جوامع مدعی مسلمانی، معمولاً حقوق زن ناديده گرفته شده است. برای مثال، امروزه بسياری زنان کارمند و صاحب شغل را میشناسيم که دستمزد آنان از جانب شوهر تصاحب میشود.
3️⃣ آزادیطلبی زنان
🔸 يکی ديگر از زمينههايی که منجر به شکلگيری تفکر فمينيسم گرديد، ميل زنان به آزادی بود. اين آزادی ممکن است معنايی معقول داشته باشد و به معنای «رهايي از قيود خواستههای نامعقول مردان» باشد، همچنان که ممکن است، معنايی نامعقول داشته باشد و به دنبال «آزادی از قيد دين و اخلاق»، «روابط جنسی آزاد» و يا «همجنسگرايی زنانه» باشد. معنای دوم آزادی، پيامد طبيعی لذتگرايی مادی است که خود ثمره فرهنگ اروپايی بعد از رنسانس است.
4️⃣ تعصب زنان
🔸 به گفته يک متفکر غربی: [پيدايش] نهضت آزادی زنان، افشاگر يک «بسيج تعصب» بود که به طور سنتی در درون يک تئوری سياسی عمل میکرد.
🔺 مقصر اصلی در پيدايش دو زمينه اول؛ يعني ظلم و ستم به زنان و ناديده گرفتن حقوق آنان را بايد مردان دانست اما دو زمينه ديگر را نمیتوان به مردان منتسب دانست، بلکه اين فرهنگ جديد غربی بود که زمينهساز اين تفکر گرديد. دست به دست دادن اين زمينهها و عوامل، به شکلگيری تفکری انجاميد که باعث شد زنان عليه مردان بشورند و در برخي از گرايشهای تند به کشتار جمعی مردان معتقد گردند.
🆔
@asbaat_ir