🔰 زمینه سازان و حاملان
#التقاط_اسلام_و_اومانیسم/ بخش دوم
🔺 میرزا عسگرخان افشار ارومی سفیر ویژه فتحعلی شاه در فرانسه
🔸 عسگرخان از سال ۱۲۲۱ تا ۱۲۲۴ ق برابر با ۱۸۰۸ تا ۱۸۱۰ میلادی، در مقام سفیر ویژه
#فتحعلی شاه در فرانسه بود و شاه، تحت عناوین «عالیجاه عمدة الخوانين الكبار، عسگرخان افشار» او را به ناپلئون معرفی کرده بود.
🔸 حضور عسگرخان در
#فرانسه، در حالی بود که دو قدرت بزرگ آن دوره یعنی
#روسیه و
#انگلستان، در راستای منافع خود، با عجله مقدمات عضویت عسگرخان را در تشکیلات
#فراماسونری در فرانسه فراهم کرد، و تشریفات ماسونی که دست کم شش ماه طول میکشید، در مدت کوتاهی پایان یافت.
🔸 عسگرخان نیز برای اظهار ارادت خالصانه خود به تشکیلات ماسونی در محفل ماسونها، در حالی که شمشیر خود را از کمر باز میکرد، چنین گفت:
🔹 «آقایان! من در نزد شما دوستی، وفاداری و احترام خود را تعهد میکنم. از قراری که شنیدهام و شک ندارم، فراماسونها نیکوخصال و شفیقاند و به پادشاهان، بینهایت علاقهمند میباشند. خواهش دارم این هدیه را که شایسته یک
#فراماسون حقیقی است، از من قبول فرمایید. این شمشیر را [که] در ۲۷ جنگ به کمر داشتهام، به شما تقدیم میکنم! و امیدوارم این مراسم تحلیف، این آیین برایم حاصل شده، متقاعد سازد.» عسگرخان پس از ۲۱ روز از تحلیف وی، به درجه استاد اعظمی ارتقا یافت.
🔺 مسجدی با عنوان مسجد جنرال
🔸 کاسپارد دروویل که از سال ۱۸۱۲ میلادی به مدت سه سال در ایران بود، در کتابش با عنوان روابط ناپلئون با ایران، ضمن ستایش از عسگرخان به اثر پذیری او از فرهنگ
#اومانیستی غربی اشاره کرده، اعلام میکند که من آزادانه به حرمسرای او رفت و آمد داشتم و گویی میان یکی از خانوادههای اروپایی به سر میبردم.
🔸 این در حالی است که عسگرخان همچنان خود را به اسلام علاقهمند میدانست؛ تا آنجا که در ارومیه، مسجدی با عنوان مسجد
#جنرال که همان عسگرخان افشار ارومی است، وجود دارد.
🔸 به هر روی، عسگرخان که با سمت سفارت به پاریس رفته بود و مأموریت او جلب حمایت بیشتر
#ناپلئون بود، بدون اینکه کار مفیدی برای سیاست خارجی ایران انجام دهد، توسط جاسوسان و لژهای فراماسونری انگلیس شکار شد و به عضویت لژ انجمن پاریس ( order of paris) در آمد و با مأموریت تشكيل لژ فراماسونری در اصفهان، به ایران بازگشت.
ادامه دارد ...
🌐
https://www.asbaat.ir/?p=3866
🆔
@asbaat_ir