🔷 امارات متحده عربی از یک سال پیش با با حمایت از نیروهای واکنش سریع، به جنگ داخلی در سودان دامن زده است.
🔷 در حالی که جنگ داخلی در سودان آسیبهایی جدی به زمینهای حاصلخیز و زیرساختها و فعالیتهای اقتصادی این کشور زده، اشتیاق ابوظبی برای دستیابی به منابع معدنی سودان باعث شده امارات بر آتش جنگ هیزم بریزد.
🔷 جوزپه دنتیچه (رئیس میز خاورمیانه در مرکز مطالعات سیاست بینالملل رم) در این باره گفت: «منابع کمیاب و فلزات گرانبهای سودان باعث شده بازیگرانی چون روسیه و امارات از طریق نهادهایی چون گروه واگنر و نیروهای واکنش سریع وارد عرصه سودان شوند.»
🔷 منابع سودان تنها به نفت و گاز محدود نیست و طلا، کبالت و مس را شامل میشود. از سوی دیگر، اهمیت بندرهای سودان دیگر عامل ورود بازیگران منطقهای و فرامنطقهای به این مناقشه است.
🔷 با توجه به موقعیت راهبردی جغرافیایی سودان در دریای سرخ، کشورهای حاشیه خلیج فارس مایلند روابط تجاری نزدیکی با سودان داشته باشند؛ امارات و عربستان بزرگترین سرمایهگذاران عرب در سودان هستند.
🔷 سرمایهگذاری امارات در سودان در سال ۲۰۲۲ به شش میلیارد دلار رسید. هدف اصلی از این تخصیص بزرگ توسعه زیرساختهای بندر ابوعمامه و جاده ارتباطی آن به منطقه کشاورزی ابوحمد به طول تقریبی ۵۰۰ کیلومتر بود. عربستان سعودی نیز ۳ میلیارد دلار در بخش معدن سودان سرمایهگذاری کرده است.
🔷 جوزپه گالیانو (رئیس مرکز مطالعات راهبردی کارلو دی کریستفوروس) در این باره گفت: «اگر تلاشهای آمریکا و اروپا برای میانجیگری بین دو طرف متخاصم در سودان تاکنون نتوانسته راهحلی پیدا کند، به خاطر کشورهای عربی و نفوذ اقتصادی آنها بر آمریکا و اتحادیه اروپا است.»
🔷 گالیانو افزود: «نیروهای واکنش سریع پیش از شروع جنگ داخلی شبکه وسیعی برای استخراج طلا و سپس فروش آن در بازارهای بین المللی ساخته بودند. این عملیات که نتیجه همکاری نیروهای واکنش سریع، امارات و گروه واگنر سابق بود، طی سالها بر شخصیتهای سیاسی و نظامی سودان تأثیر گذاشته است.»
🔷 تونینلی و ساویولا در همین باره در گزارشی که موسسه مطالعات سیاست بینالملل میلان (ISPI) منتشر کرد، نوشتند: «نیروهای واکنش سریع و فرمانده آن به یکی از ثروتمندترین مردان سودان تبدیل شدهاند؛ حمیدتی طلا را از معادن تحت تسلط خود به امارات قاچاق میکند.»
🔷 در این زمینه، گیدو لانفرانچی (کارشناس شاخ آفریقا و محقق مؤسسه روابط بینالملل کلینگندیل هلند) اظهار داشت: «عملیات استخراج و تجارت طلا در سودان، در چارچوب جنگ داخلی کنونی، نقش حیاتی در تأمین درآمدهای طرف های متخاصم دارند.»
#امارات
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
http://eitaa.com/ashaganvalayat
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈