🌹
#همسرانه
💠 ویژگیهای مشاور
🔸هر کسی صلاحیّت مشاوره ندارد. مشاور، باید دارای ویژگیهایی باشد که در زیر به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
1⃣عاقل بودن
سخنان و راهکارهایی که مشاور برای حلّ مشکل ارائه میدهد، باید برخاسته از تدابیر منطقی و عاقلانه باشد. سخنان چنین مشاوری، قابل اعتماد و عمل کردنی است.
مشاوری که اسیر احساسات خود یا مخاطبش باشد، نمیتواند در مشاوره، مصلحت حقیقی را در نظر بگیرد و به همین دلیل هم قابل اعتماد نیست.
2⃣ خدا ترس بودن
مشاوره، عرصۀ حسّاسی است که در بسیاری از موارد، شبیه به صحنۀ قضاوت میشود. ممکن است نتیجۀ یک مشاوره به سود یا زیان شخص مشاور، تمام شود.
گاهی هم یکی از نزدیکان مشاور با او مشورت میکند که نتیجۀ مشاوره در زندگی او، اثربخش است و گاهی هم ... . به هر حال، شرایط مختلفی در مشاوره اتّفاق میافتد که مشاور در صورتی میتواند آنچه را حقّ است بگوید که از خدا بترسد.
3⃣ صاحبنظر بودن
✅ اگر کسی به فلسفۀ مشاوره توجّه کند، بدون تردید، حکم خواهد کرد در هر زمینهای باید با کسی مشورت نمود که در آن زمینه، صاحبنظر و متخصّص باشد؛ امّا گاهی در زندگی، از این مطلب روشن، غفلت میشود.
❌ برخی از زوجها راههای پیشگیری یا برونرفت از مشکلات را از کسانی میپرسند که صلاحیّتهای ابتدایی نظر دادن در بارۀ این امور را هم ندارند.
📛بسیاری از این افرادی که طرف مشاورۀ این جوانان قرار میگیرند، شکستها و پیروزیهای اطرافیان خود را همچون قانون و قاعدۀ زندگی به دوستان و اطرافیان خود ارائه میدهند. مشاوره با چنین افرادی، اگر چه دلسوز هم باشند، زندگی انسان را به مخاطره میاندازد.
4⃣ خیرخواه و دلسوز بودن
مشاور، تنها باید خیر و مصحلت دیگران را در نظر بگیرد. حبّ و بغضها را نباید در مشاوره دخالت داد؛ زیرا در این صورت، نمیتوان آنچه را که خیر مخاطب است، در نظر گرفت. ممکن است نتیجۀ مشورت با یک مشاور خیرخواه، خلاف میلمان باشد؛ امّا این نتیجه، قابل اعتمادتر از مشورتی است که مطابق میل انسان است؛ امّا از جانب کسی باشد که خیرخواه نیست.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۴۳.۲۴۴
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌷
@asheghanvlaiat🌷🍃