#سبزی_پلو_با_ماهی
سلام دوستان🌹
وقت بخیر.رابطه تون با غذاهاے دریایے چطوره؟راستش ما ڪه زیاد خوب نیست و سعے میڪنم از طرق مختلف و در طعمهاے گوناگون درست ڪنم و مصرف ڪنیم.اینبار ماهے شڪم پر با طعم و مزه ملس درست ڪردم.اونم با ماهے شیر.انواع ماهے در شمال و جنوب ڪشور وجود داره ڪه مزه هاش با هم متفاوته .به نظر من ماهے همش خوبه هر ڪدوم ڪه در دسترس باشه و استفاده ڪرد مفیده.من از ماهے شیر استفاده ڪردم.ماهی شیر پوست ضخیم و چرم مانندے داره ڪه اڪثرا با پوست، پخته و یا سرخ میشه سپس پوستشو جدا میڪنند.اما میشه اونو هم فیله ڪرد ولے ڪمے به سختے پوستش جدا میشه.به نسبت ماهیهاے دیگه تیغ ڪمترے داره و هر چه ماهے بزرگتر باشه گوشتش سفت تر میشه. این ماهے رو من ابتدا بدون استخوان ڪردم و تیغهاشو ڪاملا گرفتم مزه دار ڪردم بعد داخل شڪمشو پر ڪردم و داخل فر گذاشتم.
ابتدا ماهے تمیز ڪردم شستم و بعد فیله ڪردم بطورے ڪه هیچ گونه تیغے داخل گوشت ماهے نباشه بعد مقدارے سرڪه،نمڪ و فلفل داخل شڪم و روے ماهے زدم ڪه بوے اونو به خوبے بگیره سپس زعفران دمڪرده زدم.مقداری پیاز خلالے شده و سیر خردشده داخل شڪم ریختم همینطور روے ماهے .روشو سلفون ڪشیدم و گذاشتم یخچال .تقریبا دوازده ساعت تو یخچال بود بعد از این مدت پیازها رو برداشتم و مجدد زعفران و ڪمے تمر زدم موادے رو ڪه آماده ڪرده بودم داخل شڪم ماهے گذاشتم و با خلال دندون فیڪس ڪردم.ماهی رو روے پیاز هاے حلقه شده گذاشتم تا بعد از پخت به فویل نچسبه بعد هم داخل فویل پیچیدم بطورے ڪه ڪامل بسته نشه و بخار بتونه ازش خارج بشه.داخل فر 200 درجه گذاشتم تقریبا 45 دقیقه اے طول ڪشید تا پخته شد بعد هم فویل رو باز ڪردم و مجددا داخل فر بود تا رطوبت اطراف ماهے بخار بشه بعد هم ڪه پوست روے ماهے رو برداشتم و روے گوشت زعفران و ڪمے روغن زدم.مدت ڪمے هم گریل روشن ڪردم.
برای مواد داخل شڪم ماهے اڪثرا از سبزیجات بخصوص گشنیز استفاده میشه اما من از ڪشمش،زرشڪ،مغز گردو ڪه داخل پیاز داغ تفت دادم همراه با زعفران و ڪمے تمر هندے استفاده ڪردم همون چیزے ڪه براے مرغ شڪم پر هم استفاده میشه اینطورے دیگه مطمئن بودم با وجود مزه ملس بیشتر مورد پسند واقع میشه.
برای سبزے پلو هم چون من برنجم معمولا بصورت ڪته درست میڪنم ابتدا مقدارے پیاز داغ درست ڪرده ڪمے زردچوبه و شنبلیله خشک میریزم تفت بخوره فقط نباید زیاد باشه چون تلخ میشه.بعد سبزے خرد شده اضافه میڪنم تفت ڪه خورد برنج خیس ڪرده میریزم داخلش و به مقدار ڪافے آب و نمک میریزم وقتے آبش ڪشیده شد دمڪنے میزارم تا برنج دم بڪشه و آماده بشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛