چیز کیک شکلاتی
مواد لازم:
بیسکویت شکلاتی 150 گرم
کره ذوب شده 100 گرم
گردوی پودر شده 30 گرم
پنیر ماسکارپونه 750 گرم
شکر 150 گرم
ماست خامه ای 300 گرم
پودر ژلاتین 3 قاشق سوپ خوری
شیر 300 میلی لیتر( حدود یک و 4/1 پیمانه)
شکلات تلخ 150 گرم
شکلات شیری 150 گرم
توت فرنگی 200 گرم
مواد لازم رویه:
شکلات تلخ 100 گرم
خامه صبحانه 100 گرم
کره یک قاشق سوپ خوری
توت فرنگی و میوه دلخواه به مقدار لازم( جهت تزیین)
طرز تهیه:
بیسکویت شکلاتی پودر شده و پودرگردو را با کره ذوب شده خنک مخلوط کرده و داخل قالب کمربندی 23 سانتی متری پرس کرده و در یخچال قرار دهید.
برای آماده کردن مواد پنیری: پودر ژلاتین را روی شیر سرد پاشیده و روی بخار آب قرار دهید تا شفاف شود( ژلاتین داخل شیر سخت تر حل می شود و امکان دارد ذوب کردن آن زمان بیشتری ببرد). شکلات شیری و تلخ را نیز ذوب کرده و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
پنیر ماسکارپونه و شکر را با همزن برقی بزنید تا شکرحل شود سپس ماست خامه ای را بیافزایید. ژلاتین حل شده خنک را افزوده و با دور کند همزن مخلوط کنید. شکلاتهای ذوب شده را اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید.
دیواره قالب را با طلق پوشانده و توت فرنگی ها را از وسط نصف کرده و دور تا دور قالب چیده و مواد آماده چیز کیک را داخل قالب ریخته و روی آن را صاف کنید. قالب را به مدت حدود 4 ساعت در یخچال قرار دهید. در هنگام سرو چیز کیک ها را از قالب جدا کرده و رویه آماده را روی چیز کیک ریخته و با پالت صاف کنید سپس با میوه تزیین کنید.
طرز تهیه رویه:
شکلات تلخ را روی بخار آب یا داخل ماکروویو ذوب کرده سپس به خامه صبحانه و کره اضافه کنید و هم بزنید تا صاف و یکنواخت شود.
کرم آماده غلظت مناسبی برای ماسوره زدن روی چیز کیک را نیز دارد.
نکته:
برای آماده کردن چیز کیک تمام مواد اولیه باید به دمای محیط رسیده باشد. تا هنگام افزودن شکلات به مواد پنیری راحت مخلوط شده و داخل مخلوط نبندد.
استفاده از شکلات تلخ و شیری برای متعادل شدن طعم چیز کیک می باشد در صورت تمایل می توانید از یک شکلات به مقدار 300 گرم استفاده کنید. برای چیز کیک شکلاتی از شکلات خالص مرغوب استفاده کنید.
از مخلوط ماسکارپونه و پنیر خامه ای نیز می توانید برای این چیز کیک استفاده کنید.
برای آماده کردن ماست خامه ای می توانید 250 گرم ماست پر چرب را با 50 گرم خامه صبحانه مخلوط کنید.
در صورت در دسترس نبودن توت فرنگی می توانید از دستور حذف و با دکور ساده سرو کنید.
برای راحت جدا کردن چیزکیک از قالب، کف آن را با فویل بپوشاند سپس بیسکویت را کف قالب پرس کنید.
انواع چیز کیک:
این دسر را در طعم و اشکال مختلفی تهیه میشود ولی جدا از طعم و تزئینات متفاوت موجود، این دسر از پایه، به دونوع مختلف تقسیم بندی میگردد:
1) چیزکیک تنوری، که مواد رویه آن معمولاً شامل تخم مرغ می¬باشد و در فر پخته می شود و پس از پخت در یخچال خنک شده و با رویه و سس های متفوت سرو می شود.چیز کیک نیویورکی از معروفترین نوع آن می باشد.
در شماره های آینده بیشتر به چیز کیک های تنوری پرداخته خواهد شد.
2) چیزکیک یخچالی، که اغلب در آن از ژلاتین بعنوان سفت کننده مواد رویه استفاده می¬شود. در تهیه مواد رویه چیزکیک های یخچالی که پس از آماده سازی نیازی به پختن ندارند و در یخچال سفت می¬شوند، از انواع پنیرهای خامه¬ای بدون نمک وماسکارپونه استفاده می¬شود و این نوع چیزکیک ها، سبکتر از نوع تنوری آن بوده و چیزکیک کلاسیک یکی از متداولترین انواع آن محسوب می¬شود. چیز کیک شکلاتی نیز از پر طرفدارترین نوع چیز کیک می باشد.
اشپزی خاص
🔱
eitaa.com/ashpaziykhs🔱