#خمیر_هزارلا
مواد لازم:
ارد 300 گرم
تخم مرغ درشت 1 عدد
روغن مایع 30 گرم
نمک1/4 ق م خ
آب (بسته به آرد فوق مقدار تغییر می کند)100 گرم
روغن (44)150 گرم
وانیل کمی
طرز تهیه.
تخم مرغ و وانیل + نمک را با همزن دستی خوب بزنید. بعد از یک شدن روغن مایع را اضافه کنید. کمی از آب را اضافه کنید. بعد ارد را به یکباره به مخلوط اضافه کنید. اب به اندازه ای اضافه شود که خمیر به دست نچسبد. خمیر بدست آمده صاف نیست. شروع به ورز دادن کنید تا جائی که خمیر صاف و یک دستی داشته باشید.
روغن 44 را خوب با وردنه می زنیم تا گره های روغن باز شود و روغن صاف شود. روغن را جمع کنید اگر به دستتان چسبید از کمی آرد کمک بگیرید. روغن را به شکل مستطیل درآورد.
میز کار را پاک و تمیز کنید و آردپاشی کنید. خمیر را با وردنه بازکنید. با فرچه آرد اضافی را از روی خمیر بردارید. خمیر را به صورت گرد بازکنید. در این خمیر حرکت وردنه از وسط به اطراف باشد. روغن را در وسط خمیر گذاشته و اطراف خمیر را روی روغن بیاورید. روغن از هیچ جای خمیر بیرون نزند.
در هر تازدن لبه ها روی روغن، اضافی ارد را با فرچه بگیرید. با وردنه سه ضربه روی خمیر وارد کنید: یکی سمت چپ یکی وسط یکی سمت راست. حالا از وسط به اطراف شروع کنید به وردنه کشی ضربه ای حرکت کنید. از یک سو به سوی دیگر نکشید. به حرکت روغن داخل خمیر دقت کنید. اگر احساس کردید روغن به یک سمت بیشتر حرکت می کند خمیر را بچرخانید، جابجا کنید تا همه روغن در همه جای خمیر یک دست پخش شود. وسط کار چند بار خمیر را پشت و رو کنید یا بچرخانید. وقتی حسابی خمیر را باز کردید و از پخش شدن یکنواخت روغن اطمینان حاصل کردید شروع به 6 تا زدن کنید.
یعنی 6 تا لایه شمرده بشه
حالا باید خمیر را داخل نایلون بگذارید و اجازه دهید خمیر به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کند. بعد از استراحت اول مجددا خمیر را باز کنید. وردنه کشی کنید و 6 تای دوم را بزنید و بگذارید خمیر برای بار دوم استراحت کند. استراحت دوم نیز ۲۰ دقیقه است.
این کار رو تا ۳ بار انجام میدیم
#شیرینی_زبان
خمیر را بعد از استراحت سوم خوب پهن کنید. با کاتر قالب یزنید و رومال کنید و ی چاک وسط شیرینی ها ب کمک چاقو ایجاد کنید تا باعث پخته شدن وسط شیرینی ها شه( من رومال از ترکیب عسل و گلاب و کمی زعفرون ک با کمی اب گرم رقیق کردم استفاده کردم و روشون کنجد پاشیدم )از کاتر یاقالب فلزی استفاده کنید. از لبه خمیر 5/1 سانتیمتر بگذارید و بعد شروع به کاتر زدن کنیددقت کنین قالب زدن باید بصورت صاف انجام شود که بعدا باعث چپ شدن زبان نشود و بعد ب مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰درجه میزاریم تا بپزه و طلایی شه ولی باز چشمی کنترل کنید
من چون عجول بودم زود دراوردم میتونید ۵ دقیقه بیشتر بزارید بمونه تا کاملا روشون برشته شه
بعد از اینکه از فر خارج کردم دوباره از مواد رومال روشون زدم
#اشپزی_خاص
🔱
eitaa.com/ashpaziykhs 🔱