🎂🍰🍩🍰
کیک اسفنجی بدون فر
مواد لازم برای۶ نفر
تخم مرغ 5 عدد
پودر شکر 1 پیمانه
آرد 1 پیمانه
آب جوش نصف پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
وانیل 1 قاشق چای خوری
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه:
در ابتدا سفیده و زرده را جدا کنید.
و سفیده را در ظرفی جدا با همزن به مقدار زیاد بزنید تا جایی که اثر
پره های همزن روی آن بماند و ظرف را که بر میگردانید نریزد . ( سفیده ی زده شده را در یخچال بگذارید )
بعد اجاق گاز را روشن کنید. روی آن شعله پخش کن قرار دهید . حرارت را کم کنید و رویش قابلمه قرار دهید تا در حین درست کردن مایع کیک داغ شود.
سپس زرده، پودر شکر و وانیل را با همزن آن قدربزنید که کرم رنگ شود .
حال به مخلوط زرده آب جوش را اضافه کنید و با همزن تا جایی بزنید که شکر کامل حل شود و مایع کش دار و کرم رنگی حاصل گردد.
بعد آرد و بکینگ پودر را 3 بار الک کرده و به مخلوط زرده کم کم اضافه کنید ( بهتر است روی آن الک کنید) و با لیسک یا کفگیر بصورت دورانی و آهسته هم بزنید.
در آخر سفیده ی زده شده را از یخچال خارج نموده و به مایع کیک کم کم اضافه کنید و بصورت دورانی و آهسته هم بزنید تا پف آن نخوابد.
حالا ته قابلمه ی داغ شده را با روغن مایع چرب کنید . مایع کیک را داخل قابلمه بریزید و رویش دم کنی بگذارید.
زمان لازم برای پخت کیک بستگی به قابلمه دارد.
سایر نکات
دیواره ی قابلمه را چرب نکنید چون کیکتان کم پف میکند.برای اینکه کیکتان
یکدست پف کند در هنگام ریختن مایع داخل قابلمه دستتان را بچرخانید تا همه جا بریزد در ضمن بعد از ریختن مایع کیک یک یا دو بار قابلمه را روی زمین بکوبید تا هوای داخل کیک خارج گردد.تا 20 دقیقه اول اصلا در قابلمه را برندارید چون پف کیک میخوابد بعد از آن با خلال دندان چک کنید .بعد از آماده شدن کیک بگذارید کیک داخل قابلمه خنک شود بعد آن را خارج کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛