کلم مشهدی مواد لازم: گوجه فرنگی سفت (بدون پوست و چرخ شده) 10 عدد گل کلم (بلانچ و گل شده) 150 گرم هویج (نگینی خردشده) 2 عدد سیر (بدون پوست و خردشده) 1 بوته سیاه دانه 1 قاشق چایخوری نمک و فلفل قرمز (پودرشده) به مقدار لازم سرکه 160 میلی لیتر طرز تهیه: گوجه فرنگی را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود و به غلظت مناسب برسد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و عصاره گوجه فرنگی را به مدت 30 دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا کاملاً خنک شود. در این فاصله، گل کلم، هویج، سیر، سیاه دانه، نمک و فلفل قرمز را در ظرفی بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید، سپس آن را در ظرف شیشه ای استریل شده مخصوص ترشی بریزید و سرکه و عصاره گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید، طوریکه روی سبزیجات را کاملاً بپوشانند. درِ ظرف را محکم ببندید و به مدت یک ماه در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. پس از این مدت، ترشی گل کلم آماده سرو است. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛