ڪباب اسڪندر خانگی
مواد لازم براے تهیه دونر:
500_600 گرم گوشت چرخ ڪرده نیم چرب
1 عدد پیاز
2 حبه سیر
2 قاشق غذاخورے ماست
2 قاشق غذاخورے آرد سوخاری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز پرک شده، زیره و آویشن
مواد لازم براے تهیه سس ربی(قرمز):
1 قاشق غذاخورے ڪره
4_5 قاشق غذاخورے روغن زیتون
1 قاشق غذاخورے آرد
1 قاشق مربا خورے رب فلفل
1 قاشق غذاخورے رب گوجه فرنگے
3 قاشق غذاخورے ڪچاپ
نمک، زیره، آویشن، فلفل سیاه، فلفل قرمز پرک شده
1.5 لیوان آب
1 عدد نان پیده
ڪره
ماست(برای سرو)
طرز تهیه:
برای تهیه دونر، تمام مواد غیر از گوشت چرخ ڪرده را داخل غذاساز خوب مخلوط ڪنید. سپس روے گوشت چرخ ڪرده بریزید و ورز بدید. سلفون را روے میز پهن ڪنید. گوشت چرخ ڪرده را روے آن گذاشته، به شڪل دلخواه رول ڪنید و داخل فریزر بذارید. تا زمانیڪه ڪاملا یخ بزند منتظر بمانید(من یک شب نگه داشتم)
دونری ڪه از فریزر درآوردید 10_15 دقیقه در دماے اتاق گذاشته سلفون را جدا ڪنید. با چاقوے تیزے حدالامڪان خیلے نازک ببرید. هرچقدر نازک باشه همان قدر لذیذ و زیبا میشود.
(چند ماهے میتونه داخل فریزر بمونه. موقعے ڪه مهمون بیاد خیلے راحت میتونید حاضر ڪنید)
ورقه هاے دونر را داخل ڪمے روغن، با برگرداندن سرخ ڪنید.
پیده را به صورت مڪعب هاے ڪوچک ببرید. داخل ماهیتابه یک قاشق غذاخورے پر ڪره بریزید. 1 قاشق مربا خورے پودر فلفل قرمز بریزید. پیده ها را اضافه ڪرده، با هم زدن سرخ ڪنید.(دقت ڪنید نسوزد!) براے سس ربے (قرمز)، روغن را داغ ڪنید. آرد را اضافه ڪنید و ڪمے تفت دهید. سپس رب را اضافه ڪرده هم بزنید. نصف لیوان آب را اضافه ڪنید. ڪچاپ و ادویه را اضافه ڪنید. هم بزنید ڪمے تفت دهید و بقیه آب را اضافه ڪنید. (موقع اضافه ڪردن آب هم بزنید تا گلوله گلوله نشود. اگر آب ڪم باشد مقدارے هم اضافه ڪنید) ڪمے بجوشانید. از روے اجاق برداشته در آن را ببندید.
در ظرف سرو، نان پیده هاے سرخ شده را قرار بدید. روے آن سس بریزید. دونرها را قرار بدید و دوباره سس بریزید.
در آخر ڪره داغ را روے آن ریخته، با ماست سرو ڪنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛