کیک عید قربان (کیک اسفنجی ساده 6 تخممرغی)
مواد لازم:
تخممرغ 6 عدد
آرد 150 گرم
شکر 150 گرم
آب جوش 1/4 پیمانه
کرم تارتار 1/4 ق چایخوری
وانیل 1/4 ق چایخوری
بیکینگ پودر 1/2 ق چایخوری
طرز تهیه:
1. برای تهیه کیک عید قربان به روال همیشگی پخت انواع کیک باید قبل از هرکاری، فر را روشن کرده و دمای آن را روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.
2. دو قالب گرد 22 سانتی انتخاب کرده و کف آنها کاغذ روغنی بیندازید.
3. حالا زرده و سفیده تخممرغ را از هم جدا کنید.
4. زرده تخممرغ، آبجوش و نیمی از شکر را با همزن خوب بزنید تا کاملا سفید و کشدار شود.
5. سفیده تخممرغ، مابقی شکر و کرم تارتار را با همزن بزنید تا جایی که از کاسه برنگردد.
6. مواد خشک را با یکدیگر الک کنید.
7. در این مرحله مقداری از سفیده فرم گرفته و آرد را به ظرف زرده اضافه کنید و به کمک لیسک به صورت دورانی مخلوط نمایید.
مابقی مواد را هم در چند مرحله متناوب اضافه کنید و به صورت دورانی از زیر به رو مخلوط کنید.
8. مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و هریک را در یکی از قالبهایی که آماده کردهاید بریزید.
9. قالبها را به مدت 30 تا 45 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد در فر بپزید.
10. وقتی کیکها پخته شدند، اجازه دهید کمی خنک شوند و بعد به سراغ ادامه کار بروید.
نکاتی درباره تهیه کیک اسفنجی🔻
▪ الک کردن آرد باعث هوادهی به آن شده و با کیفیت کیک ارتباط مستقیم دارد در نتیجه بهتر آن است که آرد را 3 مرتبه الک کنید.
▪ به ازای هر تخممرغ 60 گرمی برای کیکهای حجیم 30 گرم آرد و 25 گرم شکر میریزیم.
▪ بهترین ظرف برای خنک شدن کیک همان قالبی است که کیک در آن پخت شده است.
▪ در صورتی که کرم تارتار در دسترس نبود میتوانید آب لیموی تازه را جایگزین آن کنید.
▪ در صورت تمایل میتوانید با اضافه کردن 1 تا 2 قاشق سوپخوری پودر کاکائو به آرد، کیک اسفنجی شکلاتی داشته باشید البته در نظر داشته باشید که به ازای هر قاشق پودر کاکائو از مقدار آرد سفید خود کم کنید.
حالا به سراغ تزیین کیک عید قربان میرویم:
مواد لازم:
خامه فرمگرفته 250 گرم
مارشمالو بزرگ 15 عدد
ژله بریلو برای تزیین
آموزش تزیین:
1. هر دو کیک را بعد از خنکشدن از قالبها خارج کرده و یکی از آنها را روی سطح کار قرار دهید.
2. مقداری از خامه فرمگرفته را با لیسک روی آن بمالید و کامل سطح کیک را با خامه بپوشانید.
3. کیک دوم را روی کیک اول قرار داده و تمام سطح هر دو کیک را خامهکشی کنید.
4. وقتی خامهکشی تمام شد، 15 عدد مارشمالو سفید را ابتدا از عرض نصف کرده و مطابق تصویر دور کیک قرار دهید.
5. دو عدد از مارشمالوها را داخل شکر صورتی زده و کمی با دست فشار دهید.
6. این دو عدد مارشمالوی صورتی را در نقطهای قرار دهید که شبیه به گوش گوسفند بشود.
7. وسط کیک را با قیف و مقدار خیلی کمی ژله بریلو قهوهای یا مشکی دهان و چشم بکشید.
8. با ژله بریلو صورتی نیز، یک بینی کوچک برای گوسفندتان بگذارید و تمام.
این مدل تزیین کیک عید قربان بسیار ساده و در عین حال بامزه است. میتوانید از این مدل برای تزیین کیک تولد نیز ایده بگیرید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛