بسم الله الرحمن الرحیم ادامه سلسله مباحث احیای سنت‌های طبی اسلامی اندر احوالات خوراک حلال و طیب طبق دستور خداوند کریم در قرآن:ای کسانی که ایمان آورده اید از آنچه روزی شما کرده ایم حلال و طیب را بخورید و از وسوسه های شیطان پیر ی نکنید . راز طول عمر در اطاعت این دستور الهی نهفته است یک دانه کدو پوستش را بکنی و بکاری سبز نمی شود. اگر پوست خالی را هم بکاری باز هم بی نتیجه است دانه کامل و دست نخورده سالم را در زمین مناسب بکاری و آب بدهی جوانه می زند و مثمرثمر می‌شود. ویا هر دانه دیگری مثلا گندم سالم کاشت آن هفتاد دانه می دهد یعنی هر دانه هفتاد قوه زایش و تولید مثل دارد حالا در یک نان کامل که از دانه های کامل دست نخورده که پوست و جوانه آنرا نگرفته باشند چند قوه زایش و تولید مثل وجود دارد؟ حال مقایسه کنید نانی با این خواص ارزنده وارد بدن بشود با نانی که پوست و جوانه آنرا گرفته باشند مثل همان دانه کدو که پوستش را گرفته و بکاری بی ثمر است. ولی نان کامل در بدن با میزان بالای قوه زایش و تولید مثل سلول‌های بدن را تولید و رشد و قوت می‌دهد اینست معنی خورا‌ک طیب که در قرآن کریم به بدان اشاره شده. نان‌های سنتی در تنورهای سنتی. گندم برشته سمنو حلوای سنتی با شکر سرخ طیب و آرد سبوس دار. اندکی از خوراکی‌های سنتی قدیم که آبا و اجداد ما استفاده می کردند و عمر طولانی با نشاط و تندرستی و صفای باطن داشتند چرا که بخارات خورا‌ک طیب در مغز و روح ما طراوت و پاکی ایجاد می کند. عقل و روح سالم در بدن سالم. @asrarsalamat