برخی چهرهها اینروزها طوری رفتار کردند که گویی دستورکارشان بحرانسازی است
اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد در گفتوگو با «فرهیختگان»:
🔻مطرح شدن سخنان بحرانزا در شرایطی که جامعه درگیر التهاب است هم غیرمسئولانه محسوب میشود و هم غیراخلاقی. رعایت انصاف، اخلاق و همچنین مدیریت واژهها، جملات و تقوای کلامی و رفتاری در همه شرایط ضروری است اما این مساله در شرایط بحران باید بیشتر از قبل رعایت شود؛ چراکه ممکن است یک کلمه مبهم، یا دارای بار معنایی متفاوت منجر به تشدید بحران شود.
🔻متاسفانه ما در روزهای اخیر شاهد بودیم که برخی بهجای اقناعسازی و آرام کردن فضا، خواسته یا ناخواسته گویی بحرانسازی را در دستورکار خود داشتند.
🔻 بعضی افراد بهویژه مسئولان غیرمرتبط صحبتهایی نامتناسب با شرایط زمانی و مکانی بیان میکنند. این مسئولان ممکن است نمایندگان مجلس یا افرادی در یک وزارتخانه باشند اما مسئول مرتبط با این ماجرا نباشند، در یک سازمان یا یک بخش یا حوزهای باشند که شغل و مسئولیت آنها مرتبط با بحران و کنشگری خاصی نباشد.
🔻 بنابراین من فکر میکنم این افراد، با گفتن این جملات تحریککننده، احساسی و بعضا نادرست، هم شرع و هم اخلاق را نادیده میگیرند و هم امنیت ملی را به مخاطره میاندازند و باعث تشدید اختلافات، اعتراضات و گسترش اغتشاشات میشوند و بر نارضایتی و التهاب و تنش موجود دامن میزنند.
🔻یک مساله بدیهی دیگر آنکه مثلا اگر شخصی که در حوزههای هنری مهارت دارد، خوب آواز میخواند یا خوب بازی میکند یا ورزشکار خوبی است، لزوما اینطور نیست که در حوزههای پیچیده جنگ شناختی و سیاسی هم دارای نظر باشد.
🔻اما از طرف دیگر شاهد بودیم که برخی سلبریتیها حرفهایی زدند که ناشی از اطلاعات نادرستشان بوده است. همچنین اظهارنظرهایی داشتند که متناسب با تخصصشان نبود.
http://fdn.ir/74978
@Farhikhtegandaily