سرد میان غرب و شرق نبود.
جنگ ویتنام
این جنگ در تاریخ ۱ نوامبر ۱۹۵۵ آغاز و تا ۳۰ آوریل ۱۹۷۵ ادامه داشت که به باتلاقی مرگبار برای نظامیان آمریکایی تبدیل شد. در این جنگ نیروهای ملی گرا در تلاش برای متحد کردن ویتنام تحت دولت کومونیست بودند و آمریکا با کمک ویتنام جنوبی در تلاش برای جلوگیری از کسترش کومونیسم بود. آمریکا در ادامه این جنگ با روشهای ناجوامردانه مانند استفاده از مواد شیمیایی موادی که به عنوان عامل نارنجی شناخته میشد برای شناسایی سربازان موسوم به ویت کنگ جنایات بزرگی مرتکب شد.
این جنگ که در نهایت با شکست و خروج نظامیان آمریکا به پایان رسید، لقب طولانیترین جنگ قرن بیستم را به خود اختصاص داد، جنگی که سه میلیون کشته، نابودی جنگلها و محیط زیست برای ویتنام را در پی داشت.
مک نامارا وزبر دفاع وقت آمریکا در این جنگ بعدها اعتراف کرد: سختترین بخش این جنگ آن بود که از کشوری بیرون رفتیم که به آن حمله کرده بودیم، آن هم وقتی به دروغ هدف از حمله را نجات آن کشور عنوان کرده بودیم. او در اظهار نظری دیگر گفت که گاهی برای رسیدن به خیر ناگریز به انجام عملی شرورانه هستی!
عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران در طبس
در سال ۱۹۸۰ و پس از انقلاب اسلامی مردم ایران، ارتش آمریکا در یک عملیات نظامی مخفی به بهانه آزادی جاسوسانش از طریق طبس تجاوزی نظامی را با عنوان پنجه عقاب آغاز کرد. عملیاتی که به تحقیر آمیزترین شکل ممکن و با تلفات سنگین شکست خورد و آمریکایی ها دست از پا درازتر به کشور خود بازگشتند.
عملیات گسترده نظامی در عراق1991
با اشغال کویت توسط عراق و بی توجهی بغداد به اخطارهای شورای امنیت، آمریکا به کویت و عراق حمله و ارتش عراق را از کویت بیرون کرد، درگیری نظامی که کشتههای زیادی بر جای گذاشت. پس از این تجاوزات غیر قانونی دولت صدام حسین همچنان در بغداد مستقر ماند و ایالات متحده موفق به سرنگونی این دیکتاتور نشد. موضوعی که صدام همیشه از آن به عنوان شکست آمریکا در پروژه براندازی حکومت بغداد نام میبرد.
از آتش جنگهای مرگبار فراوانی که در دهههای متمادی به دست آمریکاییها در گوشه و کنار جهان بگذریم، از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون، جنگهای بیمجوزی که مستاجران کاخ سفید به بهانههای گوناگون به ویژه در مناطق مختلف خاورمیانه و آسیا به راه انداخته اند، ارمغانی جز گرفتن جان میلیونها انسان، دامن زدن به ناامنی و برجای گذاشتن هزینهها و ویرانههای فراوان نداشته است.
جنگ افغانستان در سال 2001
این حمله که به بهانه انفجار برجهای دوقلو و از بین بردن القاعده انجام گرفت باعث کشتار و خونریزی و عقب ماندگی بسیار زیاد در افغانستان گردید. بهانه ایالات متحده در حمله به افغانستان دستگیری اعضا القاعده بود، گروهی که خود آمریکا در شکل گیری آن نقش محوری داشت و با حضور آمریکا در این کشور روز به روز قدرت بیشتری گرفت! نتیجه جنگ افغانستان چیزی جز افزایش کشت مواد مخدر، ناامنی فراگیر، رکود و فرقه گرایی و رشد تروریسم نبود و ایالات متحده با هزینه سنگین نظامی و تلفات بالای جانی با آن مواجه شد و به اهداف مورد نظر خود نرسید.
حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ به بهانه نابودی سلاحهای شیمیایی حکومت صدام
ایالات متحده در سال ۲۰۰۳ و به بهانه نابودی سلاحهای شیمیایی صدام به این کشور حملهای غیر قانونی ترتیب داد. جنگی که کارشناسان از آن به عنوان فجیعترین شکست ارتش آمریکا نام می برند، چرا که نه تنها ایالات متحده به اهداف مد نظر خود در آن دست پیدا نکرد، بلکه عراق را تقدیم به رقبای منطقهای همپیمانان خود کرد و حتی نفوذ خود را در آن از دست داد.
حمایت رسمی از تروریستهای مسلح سوریه
بی شک برنامهریزی برای سرنگونی دولت قانونی بشار اسد را میتوان از هدفمندترین اقدامات آمریکا در سالیان اخیر نام برد، اقدامی که با سنگینترین حمایتهای مالی و سیاسی و تجهیزاتی تروریستهای تحت حمایت آمریکا همراه بود و نتایج آن پس از چند سال چیزی جز انزوای آمریکا در صحنه بین الملل نیست، تا جایی که آمریکا و هم پیمانانش برای تاثیرگذاری بر روند سوریه مجبور به موشک پراکنی به پایگاهای هوایی و نظامی سوریه شدند.
آمریکا، نامی که با شکست گره خورده است
همان طور که گفته شد تاریخ آمریکا سراسر جنگ و تجاوز است، اما چیزی که قابل کتمان نیست این نکته است که شاید ایالات متحده در کوتاه مدت به برخی اهداف خود در راه اندازی جنگهای مختلف رسیده باشد، اما قطعا در نهایت با شکستهای سنگین عرصه نبرد را ترک کرده است.
اشتباهات آمریکا در تمامی این جنگها نشات گرفته از عدم احترام به فرهنگ و بازیگران سیاسی سایر کشورها، عدم درک درست از تاریخ حاکم بر کشورها و همچنین عدم درک صحیح از جریان جنگ و عملیاتهای جنگی به نظر میرسد. علاوه بر این موارد، خوی استکباری و ظالمانه هیئت حاکمه آمریکا را باید به دلایل سلسله شکست