#اتحاد_رمز_ظهور
1⃣5⃣ قسمت پنجاه و یکم
💠حالات مختلف افراد بشرنسبت به مال دنیا💠
7⃣ گاهی انسان علاوه بر آنکه علاقه ای به مال دنیا ندارد، یک علاقه ای هم نسبت به همنوع خود دارد و نمی تواند ببیند فردی مستمند گرسنه بسر برده و او سیر باشد، ولی از طرفی هم حاضر نیست که برای استراحت دوستان و مستمندان خود را بفشار بیندازد.
لذا مال خود را بصورت مساوی با دیگران تقسیم می کندکه اینچنین حالتی را مساوات و مواسات می نامند و اسلام اهمیت زیادی به این صفت داده است و بسیار مایل است که ثروتمندان بارضایت و رغبت کامل به مستمندان کمک نمایند.
8⃣ گاهی هم انسان علاوه بر آنکه سخی است و بذل مال در نظرش آسان است علاقه ٔشدیدتری به همنوع خود دارد و دیگران را بر خود ترجیح می دهد و حاضر است خودش ناراحت شود، ولی دوستان و مستمندان در استراحت کامل باشند،مال خود را به رایگان در اختیار آنان می گذارد و بر خود فشار می آورد،این صفت را ایثار می نامند.
قرآن این افراد را مدح کرده و می فرماید:
💥بعضی از مردمان با ایمان دیگران را بر خودمقدم می دارندوبه آنان بذل مال می کننداگرچه خود به آن مال کاملاًمحتاجند💥
البته باید دقت داشت که این افراد فقط می تواننداز آنچه مخصوص خود آنهاست از مال و طعام به دیگران ایثار کنند ولی نمی توانند از حقوق زن و فرزند خودکاسته و به دیگران بپردازند، مگر در صورت رضایت کامل خود آنان، چنانچه داستان سورهٔ«هل اتی»بنا به نقل همه مورخین چنین بوده است.
9⃣ گاهی هم بشر در اثر کم خردی که به خیال خود صاحب جود و سخاوت است،مال خود را بیجا مصرف می کند.
اینچنین کسی را مسرف می نامند و این عمل از نظر اسلام گناه است. اگر این صفت در کسی وجود داشت دیگر علاوه بر آنکه بحد کامل، بی اعتنائی به نعمتهای پروردگار نموده و ادای شکر اورا نکرده است مورد اعتراض همه عقلاءهم قرار می گیرد، خدا اورا دوست نمی دارد،مردم از او منزجرند ودر سریعترین اوقات به بدبختی و بیچارگی مبتلا می شود.
◀️ ادامه دارد....
📚 برگرفته از کتاب اتحاد و دوستی#کانالعطرظهورمولا ↙️↙️↙️
@atr_ir