#اتحاد_رمز_ظهور
1⃣2⃣ قسمت بیست و یکم، بخش دوم
💠تواضع کنید تا نزد مردم💠
💠با عظمت و محبوب گردید💠
هر مسلمانی آرزومند است که نامش در دفتر پیروان حضرت علی (علیه السلام) ثبت گردد، لذا اسلام با جمله: کسی که فروتنی کند از پیروان علی (علیه اسلام) است، به دو مطلب اشاره دارد:
اول) آنکه علی ابن ابیطالب (علیه السلام) با آن عظمت و قدرت تواضع و فروتنی را ازدست نمی دهد.
دوم) آنکه این موضوع آنقدر اهمیّت دارد که مسلمانان با این عمل می توانند نامشان را در دفتر پیروان علی (علیه السلام) ضبط نمایند..
ایشان در نهج البلاغه می فرماید:
« اگر خدای عزیز به کسی رخصت میداد که نسبت به افراد دیگر تکبر کند هر آینه پیامبران و اولیاء مخصوص خود را در این عمل آزاد می گذاشت ولی پروردگار متعال روا نداشته بر آنان تکبر و تبختر را و برای آنها تواضع و فروتنی را خواسته روی این اصل بود که پیامبران و بندگان شایسته ی خدا ،گونه بر زمین می گذاردندو رخساره به خاک فرو میبردند و در مقابل مردمان با ایمان تواضع و فروتنی می کردند.
دانشمندان اسلامی معنی تواضع را حد متوسط بین تکبر و تذلل می دانند، آنچنانکه بزرگی و شخصیت بخود گرفتن زشت است، تذلل و خوار نشان دادن خود هم نادرست می باشد، زیرا گاهی بعضی از افراد را آنچنان کبر و نخوت احاطه نموده که اگر کسی در مقابل آنان فروتنی کند، آنها بخود می گیرند و گمان می کنند به قدری با عظمتند که باید همه ی افراد در مقابل آنان تواضع کنند.
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و اله) در این باره می فرماید:
«هرگاه با افرادیکه تواضع و فروتنی را شعار خود قرار داده اند ملاقات نمودید در مقابل آنها شما هم تواضع کنید ولی وقتی با افراد متکبر و خودخواه روبرو شدید شما هم تکبر کنید برای آنکه این عمل برای آنان موجب ذلت و کوچکی آنهاست.
پس از اینجا متوجه می شویم که اسلام تا کجا می خواسته در میان مردم عدالت و دادگستری رعایت شود که حتی در همین موضوع تواضع هم حد وسط را برای مسلمانان تجویز کرده و از افراط و تفریط های غلط آنان را مانع شده است.
◀️ ادامه.....#کانالعطرظهورمولا ↙️↙️↙️
@atr_ir