سازمان «نصر» : نظام صنفی رایانه ای یا پادوی شرکت آمریکایی متا
در چندروز گذشته دسترسی به دو پلتفرم آمریکایی اینستاگرام و واتس آپ، با ابلاغ شورای امنیت کشور و به دلیل نقشی که در اغتشاشات اخیر داشته اند، محدود شده است.
به دلیل این محدودیت ها، موجی از مهاجرت کاربران ایرانی به پلتفرمهای داخلی ایجاد شده ؛ به گونه ای که طبق گزارشات، ترافیک و تعداد کاربران پلتفرمهای مشابه وطنی در برخی موارد، تا ۵ برابر افزایش داشته است.
در چنین شرایطی، سازمان نظام صنفی رایانه ای (نصر) که اتفاقا می بایست بر اساس قانون و اساسنامه خود، مدافع «تولید کنندگان نرم افزارهای رایانه ای» و «محصولات بومی فناوری اطلاعات در کشور» باشد، با ارسال نامه ای به رییس جمهور و وزیر ارتباطات به بهانه دفاع از فعالین اقتصادی فضای مجازی، به میدان آمده و مدافع و بلکه پادوی شرکت های آمریکایی شده است.
سوال از رئیس محترم این سازمان این است که آیا با محدودیت در دسترسی به پلتفرم اینستاگرام و واتس آپ که نمونه های مشابه داخلی هم دارند (و این سازمان طبیعتا باید مدافع آنها باشد)، آیا شرکتهای دانش بنیان حوزه توسعه نرم افزار که ماموریت اصلی آنها تولید پلتفرمهای بومی برای کشور است، ضربه می خورند یا رشد می کنند؟
در این نامه به آماری از فعالین اقتصادی اینستاگرام استناد می شود که هیچ منبع معتبری برای آن ذکر نشده و مشخص نیست این نهاد صنفی که از فهم و ساماندهی کسب و کارهای اصلی فضای مجازی کشور ذیل خود عاجز مانده، چگونه به برآورد دقیق "یک میلیون و هفتصد هزار کسب و کار فعال" در اینستا دسترسی پیدا کرده است؟!
جالب است با جستجو در اخبار بعد از قطعی کامل اینترنت در آبان ۹۸ اثری از موضع گیری این نهاد و نامه مشابهی به آقای روحانی رئیس جمهور وقت یا جهرمی وزیر ارتباطات در آن مقطع دیده نمی شود!
البته همانطور که محرز است مهمترین کارآفرینان فضای مجازی کشور سال هاست از تشکل و توسعه ذیل این نهاد صنفی ناامید شده و اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ذیل وزارت صمت، را تشکیل داده اند
#ایران_من
https://eitaa.com/joinchat/3105030160C48eb92cb10
─┅═ঊঈ 🇮🇷 | این عمار| 🇮🇷ঊঈ═┅─