#حرف_حساب ✅
روزي مردي خدمت عالمی رسيد و گفت: همسر من نماز نميخواند. چه كار كنم؟
عالم گفت: درباره فضيلتهاي نماز برايش بگو، بگو كه چقدر نماز بر روح انسان تاثير مثبت دارد.
مرد گفت: گفتهام، خيلي هم زياد، ولي بيفايده است.
عالم گفت: وعده خدا را در مورد بهشت و نعمتهاي آن برايش بازگو كن. بگو كه در صورت خواندن نماز واقعي چه چيزهايي در بهشت در اختيار او خواهد بود.
مرد گفت: گفتهام! خيلي هم اغراق كردهام. ولي بيفايده است.
عالم گفت: از هول و وحشت جهنم و سختيهايي كه در صورت نخواندن نماز به او وارد ميشود، برايش بگو.
مرد گفت: گفتهام، خيلي هم زياد، ولي باز هم بيفايده است!
عالم متفکرانه گفت: پس حرف حسابش چيست؟
مرد پاسخ داد: هيچي! ميگه تو بخون تا منم بخونم!!
نماز نخواندن همسر
پرسش: چند سال است که ازدواج کرده ام.شوهرم نسبت به نماز ش خیلی بی اهمیت است و نمازهایش را مرتب نمی خواند.از قضا شدن نمازش هم ناراحت نمیشود.این موضوع منو خیلی نگران و ناراحت میکند.من خودم به این مساله اهمیت زیادی میدم و تا جایی که ممکنه نمازمو اول وقت میخونم.چند دفعه به او تذکر دادم ولی اهمیتی نمیده و من چون میدونم که این بی اهمیتیش روی زندگیمون هم بی تاثیر نیست لطفا راهنمایی ام کنید که چگونه با او رفتار کنم؟
با توجه به فرمایش آیه ۶ سوره تحریم که میفرماید : قو انفسکم و اهلیکم نارا… یعنی خود و خانواده ی خود را از آتش دوزخ دور نگه دارید، همچنین آیه ۱۳۲ سوره ی طه می فرماید : وأمر اهلک بالصلوه یعنی خانواده ی خود را امر به نماز کن، دغدغه ی شما بسیار به جا ست.در راستای این منظور
- از پیوند عاطفی که در روابط زناشویی دارید استفاده نمائید.
۲- برای بیان نظرات خود از والدین و یا خواهر و برادر ایشان که ارتباط عاطفی قوی تری با همسرتان تان دارند استفاده کنید.
۳- از والدین و کسانیکه به عنوان الگو می باشند بخواهید که آنها اهمیت بیشتری به نماز داده و حتما نماز خود را در اول وقت به جا آورند.
۴- از اتفاقات پیرامونی خود جهت راهنمایی وی استفاده کنید به عنوان مثال شنیدن خبر مرگ ناگهانی دوستان و آشنایان و فامیل معمولا بسیار بر روی افراد تاثیر می گذارد و شما می توانید در چنین موقعیت هایی متذکر شوید که مرگ معلوم نیست چه موقع به سراغ ما بیاید و چه بسا فرصت جبران گذشته را به ما ندهد و اگر ما دست خالی به آن دنیا برویم سرنوشت بسیار بدی پیدا خواهیم کرد؛ پس چه خوب است تا زنده ایم فرصت را غنیمت شمرده و برای خود ره توشه ای ذخیره نمائیم.
۵- از داستانهای عبرت آموز بهره بگیرید که در این مورد می توانید به کتابهای ذیل مراجعه نمائید(dot) * داستانها و حکایتهای نماز (یک) – مولف : رحیم کارگر محمدیاری- ناشر : ستاد اقامه نماز * داستان نماز عارفان – مولف : سید مهدی شمس الدین – ناشر : ستاد اقامه نماز * بهترین پناهگاه – مولف : رحیم کارگر محمدیاری
۶- از اصول و عقایدی که تاکنون نسبت به آنها پایبندی خود را حفظ نموده بهره کافی را ببرید مثلا ممکن است وی ارادت خود را نسبت به امام حسین علیه السلام حفظ کرده باشد لذا شما می توانید با بیان داستان عاشورا بگوئید که ایشان در بدترین شرایط ، در اول وقت نماز خواند پس چه جوابی به امام خواهیم داشت اگر از ما بپرسد که من در چنین شرایطی نمازم را ترک نکردم چرا تو که ادعای محبت من را داری با وجود آرامش و تمامی امکانات رفاهی نمازت را نمی خواندی؟
و یا ممکن است کسی چون به شفاعت معصومین ( علیهم السلام ) اعتقاد دارد بگوید که ما چون شیعه هستیم هر کار بکنیم بالاخره مورد شفاعت ائمه علیهم السلام قرار می گیریم و بهشتی می شویم ! در پاسخ به وی بگوئید: امام صادق علیه السلام در آخرین لحظات شهادت خود دستور داد تمامی خویشاوندانش را جمع نمودند و به آنها فرمود «ان شفاعتنا لا تنال مستخفا بالصلاه» بشفاعت ما نخواهد رسید کسى که نماز خود را سبک شمارد.( بحار الأنوار الجامعه لدرر أخبار الأئمه الأطهار، ج۴۷، ص: ۸)
این دعا هم موثر است 👇🌸
کسانی که در نماز و انجام واجبات
بی رغبت هستند آیات اشاره شده
ذیل را نوشته و با خود نگهدارند به
برکت این آیات محبت آنان به نماز
و انجام واجبات زیاد خواهد شد
آیات ۵۶ و ۵۷ و ۵۸ سوره ذاریات
«وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ
إِلَّا لِيَعْبُدُونِ ﴿56﴾
مَا أُرِيدُ مِنْهُم مِّن رِّزْقٍ وَمَا أُرِيدُ
أَن يُطْعِمُونِ ﴿57﴾
إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ
الْمَتِينُ ﴿58﴾
خدایا به ما توفیق بندگی و عبادت
خودت را عطا فرما آمین یا رب العالمین
᯽────❁────᯽
@azsargozashteha 📚🖌
᯽────❁────᯽