متن بسیار مهم روزنامه انقلابی فرهیختگان درباره ی اظهارات اخیر کوچک زاده که جلمبرها را حسابی شیدا کرد / کاش برخی مدعیان، کنشگری اخلاقی رئیسجمهور فقید ایران و انتخاب هوشمندانه او در تأیید توافق خوب و رد توافق بد را بلد بودند
🔴رادیکالها علیه میراث رئیسی
🔻کوچکزاده درحالی خود را شاگرد قالیباف میداند که سال 99 در یک نشست دانشجویی شدیداً با ثبتنام قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری مخالفت کرده و اقدام آنها در این باره را ناشی از نفسانیت خوانده بود. او پس از چنین تهاجمی به رئیس وقت مجلس و شهید رئیسی که آن موقع رئیس قوه قضائیه بود همین عباراتی را به نقل از امام در مورد غلتیدن به دامان آمریکا مطرح کرد که مشابهش را روز یکشنبه این هفته گفته است. این رویکرد نشان میدهد کوچکزاده هرگونه مذاکرهای را به معنی غلتیدن به بغل آمریکا توصیف کرده و فارغ از اینکه چه دولتی با چه اصولی سر کار است آن را مورد هجمه قرار میدهد و به افرادی که خود را شاگرد آنها میداند نیز در این باره بیاعتماد است.
▫️از حاجقاسم و شهید رئیسی رواداری را هم بیاموزید 🔻کوچکزاده درحالی با توجیه رفاقت بین قالیباف و شهید سلیمانی از او میخواهد برخورد سخت با اعضای دولت انجام دهد که شهید سلیمانی هیچگاه در تقابل با دولت وقت که خواهان مذاکره بود قرار نداشت و حتی پس از آنکه روحانی مواضع ضدآمریکایی اتخاذ کرد در نامهای تشکرش را با تعبیری تعارفگونه اینگونه به او ابلاغ کرد: «دست شما را میبوسم.» چنین تشکری که بیشتر جنبه تشویق دولت وقت برای استواری در برابر سیاستهای ضد ایرانی ترامپ داشت هم از جانب برخی چهرهها تحمل نشد. رسایی در توییتی با تشبیه روحانی به ابوموسی اشعری نسبت به این جمله حاجقاسم اینگونه معترض شد که مالکاشتر هیچوقت دست ابوموسی اشعری را نبوسید.
🔻شهید رئیسی نیز همچون شهید سلیمانی همواره بر همین مشی تعامل با سلایق و نگاههای مختلف تأکید داشت، به همین دلیل نیز در زمان مسئولیتش در قوه قضائیه کمترین تنش را با دولتی داشت که در انتخابات سال 96 با او رقابت کرده بود. ایشان بعد از انتخاب به عنوان رئیسجمهور در سال 1400 نیز بارها با مسئولان رسانههای غیرجناح خود دیدار کرده و از باب تعامل با آنها وارد عمل شد.
▫️مذاکره از موضع ضعف نباشد 🔻برخلاف ایده «نه به مذاکره» برخی که تیم دیپلماسی ایران را از پیش باخته تصور کرده و در دولتهای مختلف به آنها حمله میکردند، آنچه جمهوری اسلامی ایران همواره به آن معتقد بوده مذاکره از موضع قدرت با درنظر گرفتن شروطی است که حداکثر منفعت ملی را حاصل کرده و منجر به تسلیم شدن کشور در برابر زیادهخواهی قدرتهای جهانی نشود. با چنین اصلی هرگونه افراط و تفریطی که بخواهد مسائل کشور را نادیده بگیرد و یا کشور را دستبسته پای میز فرمانپذیری و نه مذاکره از غرب بنشاند، امری مذموم است که همه گروههای سیاسی باید از آن اجتناب کنند. هم منادیان نه به مذاکره باید منافع ملی را در نظر بگیرند و هم منادیان مذاکره باید به اصل مذاکره برای حصول نتیجه و نه مذاکره پایبند باشند.
🔻اینکه نماینده ویژه رئیسجمهور در اقتصاد دریامحور بدون هیچگونه ایده انتفاعی از لزوم مذاکره با ترامپ بگوید و بعد مدعی شود که کل حاکمیت نیز دستبسته همراستا با او است، فارغ از صحت این گزاره باعث میشود که میز مذاکره قبل از شکلگیری کارایی خود را از دست بدهد؛ چراکه طرف مقابل درصورت دریافت پالس ضعف تلاشش را برای اعمال فشار بیشتر و دادن امتیاز کمتر به کار خواهد گرفت.
🔻شیوه صحیح مذاکره این است که ایران امتیازات نقد و عینی را از طرف مقابل مطالبه کرده و در مقابل نیز اقدامات قابل بازگشتی را در دستورکار قرار دهد تا با هرگونه نقض تعهد پیش از آنکه تمام برگهای خود را خرج کرده باشد، از اجرای آن باز ایستد تا طرف مقابل وادار به ادامه آن شده و یا در صورت عدم تداوم اقدامات کشور متحمل خسارات جبرانناپذیر نشود. چیزی که جای آن در اظهارات نماینده رئیسجمهور خالی بوده و
در مقابل نیز اقدامات قابل بازگشتی را در دستورکار قرار دهد تا با هرگونه نقض تعهد پیش از آنکه تمام برگهای خود را خرج کرده باشد، از اجرای آن باز ایستد تا طرف مقابل وادار به ادامه آن شده و یا در صورت عدم تداوم اقدامات کشور متحمل خسارات جبرانناپذیر نشود.
🔻چیزی که جای آن در اظهارات نماینده رئیسجمهور خالی بوده و برخی نمایندگان نیز بهجای مطالبه آن و قرار دادن دولت در ریل درست، رویکرد هدایتی را کنار گذاشته و در تقابل با آن قرار میگیرند تا به این ترتیب به هیاهوهای بینتیجه که افکار عمومی را درگیر و ناامید میکند، دامنزده باشند بدون اینکه مسئلهای را حل کنند.
به یـــــزدان که گـــــر ما خرد داشتیم
@bachehay_bala