ناترازی برق و اشتیاق یک روستا برای ظرفیتی که سالها از آن غفلت کردهایم
🔹چند روز قبل به دعوت یکی از گروههای جهادی، عازم روستای مشک آباد قم شدم. آنچه برایم جالب بود این بود که مردم شریف این روستا، همگی خواستار تخصیص وام برای نصب پنلهای خورشیدی روی بام منازلشان بودند! بعد از پیگیری از مسئولان استان متوجه شدم که سقف هر وام برای این کار، ۱۵۰ میلیون تومان است که میتواند منتج به تولید ۵ کیلو وات برق در بام هر خانه شود که با این حساب، از هر ۲۰۰ خانه میتوان ۱ مگاوات برق تولید کرد.
🔹عنایت بفرمایید که متوسط روزانه کل مصرف برق خانگی استان قم حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ مگاوات است که معنایش آن است که از میان کل منازل مسکونی استان، اگر فقط حدود ۷۰ هزار پلاک مسکونی، متقاضی پنلهای خورشیدی شوند کل مصرف برق خانگی استان به راحتی تامین خواهد شد!
🔹نکته مهم آن است که اداره برق، این برق تولیدی را از همان روز اول، خریداری میکند و لذا همان پولی که اداره برق میپردازد میتواند ضمانتی باشد برای پرداخت اقساط؛ و بعد از سه چهار سال اول که اقساط تسویه شد نیز این پنلها تا سالها، به منبع درآمد پایدار برای صاحب خانهها تبدیل خواهد شد. لذا این کار هم میتواند به رفع ناترازی برق کمک ویژه کند و هم میتواند منتج به ایجاد درآمد قابل توجه برای مردم به ویژه روستاییان متقاضی شود. طبیعی است که این نوع درآمدزایی سبب ماندگاری آنها در روستا و جلوگیری از مهاجرت آنها به کلانشهرها نیز خواهد شد و لذا مصداق بازی برد- برد برای همه (اداره برق و روستاییان و شهرنشینها و ...) است.
🔹توجه بفرمایید که حدود ۷۰درصد سرزمین ایران دارای اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی است که از ۳۶۵ روز سال حدود ۳۰۰ روز هوای آفتابی دارند و در چنین شرایطی، باوجود این همه نعمت رایگان آفتاب و باوجود این همه ناترازی برق که هر ساله سبب قطع برق صنایع و چاههای کشاورزی و ... در فصل تابستان میشود ما از این نعمت رایگان بهره چندانی نمیبریم. در حالی که برخی کشورهای اروپایی که تعداد روزهای آفتابی آنها یک چهارم ما است به مراتب بیش از ما از پنلهای خورشیدی و مزایای آن استفاده میکنند!
🔹بلافاصله بعد از بازدید از روستا، با مسئولین مربوطه هماهنگ کردم تا انشاالله پیگیری لازم برای پرداخت وام و تهیه پنلهای خورشیدی این روستا انجام شود و بعد هم صدا و سیما یک گزارش رسانهای خوب با هدف فرهنگسازی تهیه کند تا انشاالله پنلهای خورشیدی این روستا انگیزهای شود برای ترویج فرهنگ استفاده بهینه از انرژی خورشیدی و کمک به رفع ناترازی برق.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb