. پخت نان با آرد کاملم آرزوست گرد آورنده و نگارش: احمد لطفی گاهی برخی ترقیات، و داشتن یکسری صنایع بدبخت کننده ی یک جامعه می باشند. سالها پیش مادران زحمتکش این کشور، خصوصا" زنان سختکوش دیار سیمره، نانی که گندمش در آسیابهای آبی، موتوری، و جدید به ترتیب زمانی پخت می شد ، نان هایی بسیار سالم و انرژی زا بودند. بر طبق نظر متخصصانی چون دکتر موسی صالحی متخصص تغذیه و استاد دانشگاه شیراز، آن نان هایی که از آرد گندم طبیعی پخت میشد، غذای کامل بودند، چون گندم با سبوسهایش آرد می گردید و افرادی هم آنرا پخت می کردند. به همین دلیل آن نان طبیعی، باعث می شد، که هوش و حواس و حوصله ی افراد سرجایشان بود. از طرفی دیگر آستانه ی تحمل و پند پذیری و آموزش آنها در کلاسهای درسی اعم از مقاطع مختلف در آموزش و پرورش و همچنین دانشگاه ، این نان اگر به تنهایی هم تناول می شد، موجب انرژی مضاعف و سلامتی فراوان بود. اما طبق نظر دکتر صالحی، نانی که از آرد کارخانه های انگلیسی به سطح جامعه توزیع می گردد، از سال ۱۳۳۰ خورشیدی با ورود کارخانه های آرد گندم سفید کن، و برنج سفید کن و... زایل کننده سبوس خوراکی و لایه های اولیه دانه ی ِ گندم و برنج می شدند، و موجب انواع سرطان، و کاهش انرژی و خاصیت غذایی این دو محصول می شود.( نقل به مضمون از دکتر موسی صالحی) دکتر صالحی سابقه ی فرستادن این کارخانه ها به تلاشهای حقوقی دکتر محمد مصدق بر می گردد، زیرا ایشان چرچیل و انگلیسی ها را محکوم کرد، و نفت را ملی کردند . چرچیل چند اکیپ فرستاد که تحقیق کنند،چرا و چگونه ایرانی ها با وجود آنکه از دولت بریتانیا فقیرتر بودندو از لحاظ اقتصادی قابل مقایسه نیستند، ولی مردمش دارای هوش سرشار و تجزیه و تحلیل بالا هستند. نتیجه ی تحقیقات ثابت کرد به دلیل آن است که ایرانی ها آردشان از تمام دانه ی گندم است. آنها سبوس گندم را جدا نمی کنند. دولت انگلیس برنامه ریزی کردند که با فرستادن کارخانه های سفید کننده آرد، هوش و ذهن ایرانیان را مخدوش نمایند دانش آموزان و دانشجویان و حتا مردم عادی تحمل شنیدن سخن را نداشته باشند و از لحاط مسائل اجتماعی قدرت تجزیه و تحلیل و تفکرشان کاهش یابد. درهر صورت آنهابا وارد کردن این کارخانه های برنج کوبی و آسیاب کردن گندم، مغز ایرانیان را از لحاظ تولید انرژی و تفکر خدشه دار نمودند. دکتر صالحی علت کم حوصلگی و نداشتن طاقت گوش دادن دانش آموزان و دانشجویان در سر کلاس را به این عامل مهم بستگی داشته است، بنابراین با پخت نان جدید، انرژی و سیستم ایمنی بدن ایرانیان را کاهش داده است. این اخبار نگران کننده که در رسانه ها هم منتشر شده اند، قطعا" دولتمردان را به فکر چاره جویی می اندازند امید است نمایندگان استان ما به کمک صاحبان سرمایه، در آوردن کارخانه های آرد معمولی و استاندارد مورد نظر اساتید تغذیه کشور ما را از این گرفتاری حیاتی نجات دهند. 🅱 eitaa.com/baloutestan