📌 گمراهی؛ نتیجه خلافت غیرمتخصص
🔹 مسیر ولایت و خلافتی که خدا برای هدایت انسانها قرار داده است، یک مسیر تخصصی، حساب شده و دقیق است. به عبارت دیگر، کسی میتواند راهنما و رهبر یک جامعه باشد که از علم و آگاهی، قدرت و تخصص علمی بالایی برخوردار باشد. کسی میبایست خلافت مردم را به عهده بگیرد، که نه تنها به معنای واقعی مردم شناس باشد؛ بلکه تسلط و آگاهی کامل به مصالح دنیا و آخرت داشته باشد.
🔸 بعد از این که مدتی از خلافت خلیفه اول گذشت و اوضاع جامعه با مشکلاتی روبرو شد، طی اعترافاتی ابوبکر چنین گفت: «به خدا سوگند من بهترین شما نیستم و از این جایگاه کراهت داشتم و دوست دارم کسى از شما مرا کفایت کند. آیا گمان مىکنید من در میان شما به سنّت رسول خدا صلى الله علیه وآله عمل مىکنم!... سپس گفت: «إِنَّ لِي شَيْطَاناً يَعْتَرِينِي؛ من شیطانى دارم که مرا فریب میدهد.»
🔹 همچنین از خلیفه اول نقل شده است که گفت: «ای کاش از پیامبر، میپرسیدم امر خلافت پس از او از آن کیست، تا اختلاف و نزاع، در میان مسلمانان نمیافتاد.»
خلیفه دوم نیز در زمان خلافتش بر جهل خود اعتراف کرده است؛ او در حال بیان مسالهای بود که، زنی از پشت پرده برخاست و با آیه قرآن، جواب خلیفه را داد، در اینجا عمر چنین اعتراف کرد: «كُلُّکم أَفْقَهُ مِنْ عُمَرَ، حَتَّى الْمُخَدَّرَاتُ فِي الْحِجَالِ؛ همه شما فقیهتر و داناتر از عمر هستید؛ حتی زنان مخدره در حجلهها.»
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/209284
📎
#اعتقادات
📎
#کلام
📎
#ولایت_الهی
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐
btid.org